25 april 2012

Chili och lakrits

I går kväll var jag på lakritsprovning. Föredragshållaren var riktigt superbra, så nu har jag fått lära mig en massa nytt om lakrits. Och så är jag förstås väldigt sugen på en lakritsplanta. Var man nu får tag i en sådan. Ska tydligen gå att odla här, även om den inte är helt vinterhärig. Snygga lila blommor har den också.

Godast var en dansk lakrits smaksatt med habanero och en pannacotta gjord på lakritsgranulat. Funderar på om jag inte ska göra den där pannacottan och servera den med chilirörda hallon. Ska bara vänta på att chiliplantorna växer till sig och att vildhallonen i dungen mognar någon gång i juli. Egen lakritsrot får jag dock vänta på, även om jag lyckas hitta en planta någonstans − tydligen tar det tre, fyra år innan rötterna går att skörda.

3 kommentarer:

Nillis sa...

Visst var det en härlig kväll. Malin är superduktig, du skulle gå på en chokladporvning då är hon verkligen i sitt esse. :-) Mm, pannacottan var himmelsk, måste provas hemma. ( I hinkformatet) kram Pernilla

Susann sa...

Detta låter väldigt spännande, ska hålla utkik efter lakritsprovning i min närhet. Det där med lakritsplanta skulle passa mej perfekt, eftersom jag älskar lakrits.
Får ta & kolla upp detta.
Ha det gott// Susann

LINDA sa...

Ja, det var jättebra!!!

Om du hittar före mig så får du gärna tipsa, Susann :)

Solsken
//Linda