25 februari 2012

Växterna solbadar

Det känns nästan som påsk ute i dag. Citronträdet och min övervintrade physalis har fått stå ute i solen en stund, likaså den lilla rosmarinbusken och ett par av mina fuchsior. Har börjat väcka fuchsiorna så smått – beskurit, lagt på ny jord och vattnat.

Tomater och basilika har fått stå i växthuset en stund, tillräckligt länge för att få känna på vårljuset, men inte så länge att de bränner sig. Ah, härligt är det!

5 kommentarer:

Merja sa...

Kul när det spirar i byttorna:) Såg att min sommarlavendel var först ut här. Det var billiga pluggboxar du fick tag på...ibland ska man ha tur.
Ha det gott!

LINDA sa...

Ja, ibland ska man ha tur :) Härligt med lavendel - det har jag aldrig sått. Vad är fördelen med ettårig lavendel jämfört med de perenna sorterna? Blir nyfiken :) 

Trevlig fortsatt helg!
//Linda

Mamma Mimmi sa...

Åh, vad spännande det ska bli att vittja brevlådan på måndag - vad kan du ha hittat på för något kul?
Förstår verkligen er oro inför att bli inbyggda, men med lite tur lär det väl förhoppningsvis ta ordentligt med tid innan det händer. Allt sådant verkar ta sin tid vem man än frågar - själva har vi fått vänta snällt både på kommunens långsamma kvarnar och byråkrati i den tröga bankvärlden.
Vi har sån himla tur att gården som vår tomt är avstyckad från står tom, så vi får hyra bostadshuset till ett fantastiskt bra pris. Bäst av allt är att vi kommer att kunna följa bygget på nära håll och jag håller tummarna för att byggarna är samarbetsvilliga och låter mig sätta igång med trädgården och sätta upp mitt växthus.

LINDA sa...

Jag hoppas verkligen att de är långsamma i der här fallet och att vi kan hitta ett sätt att stoppa ;)

Nu blev kag nyfiken - ligger huset intill en bondgård, eller hur då?

Hoppas du får en fin dag!!
//Linda

Mamma Mimmi sa...

Tomten ligger verkligen ute på halländska bonnvischan och är avstyckad från en gammal gård. Dock finns där bara kvar ett boningshus (det vi ska bo i så länge) nu och en "tvillingtomt" till vår som är bebyggd. Det blir en helt ny livsstil med både gårdar, tomatodlingar (I'm in heaven!)och ett par vanliga bostadshus i närheten. Ska bli underbart!