26 februari 2012

Frustrationens härliga tid?

Så här dags på dan tycker jag att det är lite jobbigt så här års − i alla fall när det är som i år med barmark, lökar som sticker upp ur marken och strålande solsken. Hade det varit maj hade shortsen varit på sedan länge och jag hade definitivt redan haft svarta små fingrar. Men nu är det fortfarande minus i växthuset. Och allt är fruset. Kanske ska börja kalla det för frustrationens härliga tid.

4 kommentarer:

Lotta sa...

Åhh, vi har ett underbart väder, solen strålar och det är så skönt där det är lä och fåglarna kvittrar på som bara den!
Ha en skön dag!
Lotta

LINDA sa...

Precis samma här - vilka fågelorkestrar! Har plockat fram solsängen och ställt den halvvägs in i växthuset. Nu pekar näsan åt söder och om en stund åker grillen fram. Tänk så gott man kan ha det i februari :)

//Linda

Kerstin sa...

Tänkte skicka lite fler svar om pluggboxen.

Ja, jag låter vattnet stå kvar. Sedan fyller jag på när jag har lite över i kannan efter att ha vattnat resten av växterna.

Just nu har jag basilika, persilja och aubergine i min pluggbox och de har jag börjat underbevattna fast de bara grodde för några dagar sedan. Om du lyfter hela insatsen med de små pluggarna lite försiktigt, kan du titta under den och se om det börjar sticka ut små rötter. Så gör jag. Sedan har jag ju ingen aning om jag gör rätt, men jag tyckte också att beskrivningen man fick med var väldigt svårt att förstå, så jag har testat mig fram.

Jag tror nästan att jorden själv drar upp lite vatten för sedan när jag bara vattnar underifrån har jag inget minne av att det någonsin blir helt torrt på ytan.

Visst är det roligt att de inte vet hur den ska fungera själva?! Jag hade lite den känslan när jag läste om den. Men kul att den ändå funkar så bra när man kör på lite som man vill.

Säg bara till när du har någon mer fråga, så kan jag se om jag har något svar. Det är bara andra året för mig som jag använder pluggboxen, men jag tycker att jag fick rätt bra kläm på den i slutet av förra säsongen.

Jag håller tummarna att det börjar sticka upp små krokusar hos dig med snart! :-)

LINDA sa...

Tusen tack för svaret! Ska testa på ditt sätt :)

Trevlig vecka!
//Linda