26 juli 2010

Min fina kruka

Jag är lite syrak just nu. Skulle gå ut och avlägsna formen från betongkrukan – har ju väntat hela helgen på att få göra det. Och så har klåfingriga Klas redan gjort det. Utan att säga till. Missade hela alltet. Morr! Det var faktiskt min kruka. Fast han menade ju väl.

Är hur som helst väldigt nöjd med krukan. Oerhört nöjd till och med. Den blev tio gånger bättre än vad jag hade vågat hoppas på. Inte en endaste cellulit i sikte. Här ska det massproduceras – i alla fall i liten skala. Vill ha flera stycken på rad. Nu är det bara att fylla med jord. 65 liter ska det gå i.

Så gjorde jag

12 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, vad snygg den blev! Ska genast kopiera ;-) Bra jobbat!

LINDA sa...

Tack!
//Linda

Anonym sa...

Vilket toppenfint odlingstråg!

LINDA sa...

Tack!

//Linda

blomkronan sa...

Linda
vilken form använde du till denna kruka??? Jag oxå ha!!

blomkronan sa...

Vilken form använde du?? jag vill oxå ha!!!

LINDA sa...

Två murarhoar i olika storlek. 65 och 80 liter. Lycka till! ;)

//Linda

Anonym sa...

Fina dom blev ! har själv gjort min första gjutning, ett rabarberblad. Ligger just på bränning, längtar till "avtäckningen"
Ps. väldigt fin sida du har, kommer att kolla in här oftare.
// Susann

LINDA sa...

Tack, snälla du! Så spännande med bladet! Vill jättegärna se bild när det är avtäckt. Är jätteglad för mitt, men nästa gång ska jag göra det djupare, så att lite mer vatten stannar kvar i det.

Natti!
//Linda

Jan Löfgren sa...

Den blev kanonfin Linda. Gratulerar. En extrafin detalj (i mina ögon iallafall)som du kanske inte räknade med, är att den yttre baljan buktade ut av tyngden. Det blev pricken över i:et.

LINDA sa...

Tack så mycket! Jag håller med. Maken tyckte att vi skulle ha gjort en form som stadgade upp sidorna för att slippa utbuktningen, men jag tycker också att rundningen tillför något extra :)

Natti!
//Linda

Anonym sa...

Hej

Hittade ingen lank till hur du gjorde! Vill gärna ha tips!