12 juni 2010

Glansmalvan Alba

Det är många sommarblommor som slår ut nu. I går var det glansmalvans tur. Just den här heter Alba.

4 kommentarer:

Gela sa...

Vad mysigt och inspirerande att vara inne hos dig. Hos mig tar det nog en tid innan gurkorna börjar komma. Hoppas du får en fin helg/Gela

LINDA sa...

Tack! Mina gurkor är nog lite tidigt. Jag har lovat mig själv att inte börja riktigt så tidigt nästa år. Fast gurkorna satte jag nog inte sååå tidigt, när jag tänker efter. Hm ... Det är suyo long-gurkan som verkar ha lite bråttom - den har haft det ända sedan den stack näsan ovanför krukkanten ...

Ha en fin helg du också! Här blåser det en bra bit över tio sekundmeter. Såg just att odlingsväven sträcker ut som en väldigt lång flagga över grannens gräsmatta. Kanske ska gå ut och försöka samla in den ;o)

//Linda

Unknown sa...

Vad fin! Vad är det för skillnad på gransmalv och vanlig ljusrosa malva? Jag älskar min helt vanliga, men den här var också otroligt vacker!
Ha det gott,
Charlotta

LINDA sa...

Jag vet faktiskt inte. Jag har inte odlat malva tidigare, så jag har noll erfarenhet. Föll för bilden och beställde fröerna. Men söt är den. Gillar att mitten är vit och har små snöbollar. Att allt är vitt. Fast blommorna är mindre än jag hade trott - typ fem centimeter. Väntade mig nog blommor i storlek med månvinda, men det är nog för att jag läste slarvigt på fröpåsen ;o)

Ha det så gott!
//Linda