11 juni 2010

Massor av chili

Min chilipaprika trivs nästan för bra. Den spottar fram små frukter och får mig att börja undra om jag ska börja gallra. Hade verkligen inte trott att frukerna skulle komma så tidigt på säsongen. Undrar om plantan går att övervintra en gång till?

Tidigare inlägg:
Snällaste plantan i världen

4 kommentarer:

UllaH sa...

Det är bara att ta emot och tacka! Chiliplantor är perenner men de trivs väldigt olika med inomhusklimat. Tror inte att du behöver gallra förrän du tycker att frukterna kommer så tätt att de inte kan utvecklas. Vad är det för sort?

LINDA sa...

Åhå, då låter jag den helt enklet vara. Jamaican Bell heter sorten. Hoppas den är mild. Jag gillar inte ens chili, utan satte fröet förra våren i tron att det var en knögglig paprika ... Så kan det gå ;o) Men jag gillar plantan - mycket!!!

Natti!
//Linda

Anonym sa...

du kanske börjar gilla chili nu? ; )
natti natti, thereze

LINDA sa...

Men det är ju så starkt! Gillade väldigt stark mat när jag var tonåring, men jag tror att det gick över när jag bodde i Texas. Min värdfamilj hade en kompis från Mexico som då och då gjorde tamales. Jag fick alltid en egen "hög" med extra milda och värdfamiljen en mellanstark. En gång blev det fel. Mrs Lupes hade råkat lägga sin familjs tamales i min hög. Jag trodde hjärnan skulle pysa ur. Hela halsen snörpte ihop. Fy, så läskgit det var! Men de här ska vara milda för att vara chilisar, så jag ska testa i alla fall.

//Linda