7 maj 2020

Som en lyktstolpe i Costa Rica


Jag älskar vindor. Även de som växer här i Sverige och av många betraktas som ogräs. De är så fina!

Just nu njuter jag av ”Knowlian’s Black” som jag sådde i februari. Jag har en kruka i två hörn i vinterträdgården. Min tanke är att den är perfekt där inne med tanke på att den är så tålig när det gäller värme, torka och näringsfattig jord. Ser fram emot att hela rankan ska börja blomma och likna en lyktstolpe i Costa Rica. Där är den blålila vindan ett besvärligt ogräs som blir flera meter högt. Jag förstår ju att de som bor där tycker att det är rätt besvärligt, men det är ju sååå vackert!

Det är hög tid att knyta ett nytt snöre så att min vinda kan klättra ännu högre upp mot taket. Och så måste jag ta hand om småttingarna i växthuset. Där har jag ett helt gäng med ”Heavenly Blue” samt en mix av olikfärgade som också ska få komma ner i större krukor och flytta ut när vädret blir varmare.

4 kommentarer:

Carina 4seasonsbycarna.com sa...

Så härligt att ha en lyktstolpe precis som i Costa Rica :) De blommar så vackert och jag undrar lite varför jag aldrig sått den. Men... svaret ligger nog i åkervindan som jag kämpar med. Och blomformen hos blomman för dagen ger mig åkervinda-vibbar. Så jag följer och njuter av din lyktstolpe istället :)

KRam, Carina

HWIT BLOGG sa...

Åhh fint! Vem vill inte ha en sån vacker och grön lyktstolpe??
Ha en fortsatt fin helg nu...
Kram från Titti

Lena i Wales sa...

Jättefint!
Önskar dej en fin söndag!

Lena i Wales sa...

Trevlig midsommar!