26 mars 2020

Jag ska inte ha några dahlior i år – LOL


Jag älskar dahlior, fast i år hade jag tänkt klara mig utan och testa andra blommor där dahliorna brukar växa. Nu kan jag inte riktigt komma ihåg anledningen till att jag tänkte så. Inte efter att ha sett dahliarabatterna i Indien.


På flera ställen såg jag enorma dekorativdahlior i full blom och en terrass vi susade förbi var som en hel äng av dahlior. Jag gissar att det var mängder av dahlior i krukor. Jag har aldrig sett något liknande och önskar att jag hade kunnat stanna för att ta en bild, men jag misstänker att konduktören inte hade uppskattat om jag plötsligt hade rest mig upp och dragit i nödbromsen.Många rabatter bestod av sådana enklare dahlior som jag brukar fröså (som på de här tre bilderna). Så maffigt det blir när de växter så tätt i så långa och breda rabatter!

Ja, jag som inte skulle ha några dahlior har precis beställt några knölar samt tittat på de frösådda som har tittat upp ur sina papperskrukor och njuter av det vackra vårvädret. Det verkar som om det kan bli ännu en sommar med dahlior

4 kommentarer:

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Vilken dahliadröm! Efter den inspirationen förstår jag att det blir dahlior i år också :) Själv säger jag varje år att "jag borde nog ha lite dahlior". Och varje år så blir det inget av det. Kanske i år ... eller inte ... eller kanske. Vem vet :)

Önskar dig en fin helg!
Kram Anita

Carina sa...

De enkla dahliorna och sorter med lite mindre blommor är väldigt fina och lättare att odla. Mindre känsliga för vind och regn... som vi ju faktiskt ofta får en del. Sen är dem mycket bättre i bukett - min mening :)

Vilka partier du fångade i Indien. Mångfald men ändå homogent... Så nu blir det dahlior..

Kram, Carina

HWIT BLOGG sa...

Självklart! Vad vore en sommar utan dahlior?? Inte mycket...
Vårkram från Titti

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Hej!
Har nu sett flera bloggar där dahliorna lyfts fram och nog lockas också jag. Skall jag kanske skicka efter lite rötter? Vackra bilder!
Trevlig helg!
Birgitta