18 mars 2018

Underbar söndag


Vilken fantastisk dag! Eller – helg. Det var varit alldeles underbart skönt trots iskalla nätter. När jag vaknade i morse var det sexton minusgrader ute. Burr! Men mitt på dagen i solen var det fantastiskt skönt i går. Jag bäddade ner mig under filtar och lyssnade på ljudbok och avslutade utedagen med att laga rödbetsbiffar på terrassen. Så härligt!

I dag har det om möjligt varit ännu soligare. Jag parkerade mig i växthuset där det blev ljudbok, lunch, tupplur och fika med maken och mina föräldrar. Jag älskar när våren går långsamt och jag får sitta mot en varm vägg och lyssna till takdropp och ploppande från smältande istappar. Tänk om alla vårar började på det sättet!

5 kommentarer:

Carina sa...

Mmm.. igår var en ljuvlig dag! Jag bäddade ner mig ute i en solstol. Så härligt att bara njuta av solen och fågelsång men tystnad för övrigt. Låter som du också hade en härlig dag :)

Kram, Carina

PS Konnässörsklubben är tyvärr nerlagd och nej jag har inte sått sipporna. När den först lanserades så såldes även diverse växter som rhizomata anemoner, trillium och andra jämte en mängd olika spännande lökar.

Meta sa...

Även här var det en fin helg utefika på kolonin mellan spikslagen så härligt Idag är det så lagom härligt vitt på backen igen och kalla vindar men det kanske hör våren till Jag vill i alla fall ha sol och värme nu
Ha en fin vecka
Kram Meta

Anita sa...

Hm, här var det jätteblåsigt och kallt i söndags. Men sitter man i lä så. Det låter ju bara så härligt att laga rödbetsbiffar på terassen. Och framför allt låter det gott! Om det var blåsigt och kallt i söndags så är det ännu värre idag. Men nordanvinden ska tydligen vrida mot söder och då blir det nog lite mer ljumma vindar. Men jag kan i varje fall ha dörren till uterummet öppen nu in mot huset. I eftermiddag satt jag där och fikade medan solen letade sig in. Hur mysigt som helst.

Kram
Anita

Laila sa...

Inte läge för utefika ännu här, alla uteplatse rär nedisade men visst är det härligt när vårsolen värmer. Än så länge jobbar jag mest inne, städar växthusen, sköter om alla frösådder i orangeriet, sysselsättning saknas inte. Och nu ska det bli fimbulkallt igen, ner mot minus 15 inatt, hua!
Allt gott!/Laila

Team TrädgårdsFägring sa...

Hej,

För att många har velat veta så finns nu en presentation vilka som håller i TrädgårdsFägring. Sedan finns det även många som vill kunna blogga på ett givet tema. Vi önskar att alla hjälper till med teman som vi kan välja ifrån. Har du förslag? Lämna isf en kommentar på TF /Kram