15 mars 2018

Tomaterna klarade sig


För en och en halv månad sedan råkade jag vattna mina oxheart-plantor med för stark bokashi-juice. Jag trodde att de skulle dö på kuppen, för de såg sannerligen inte skojiga ut. Men de har repat sig och i dag har de fått hoppa ner i 15-literskrukor.


Är mycket nöjd med att jag bestämde mig för att peta ner fröer redan vecka 1. På det här sättet kommer jag att ha stora tomatplantor att glädja mig åt medan de jag sådde förra veckan får växa i lugn och ro.

4 kommentarer:

Anita sa...

Grattis till att dom klarade sig. Små plantor är tuffare än man kan tro. Och vilka fina blommor, som solar. Jag har inte sått mina ännu, har ju mina ute så jag måste försöka hålla mig i skinnet så länge som möjligt :) Men mjölkkartonger har jag sparat så det lagret är påfyllt inför omskolningen så småningom.

Jag skulle gärna vilja ha frön av 'Sumher' men kanske inte i år då jag redan sått alla mina chilis och inte har plats för någon mer. Men om du har så jag kan få nästa år så tar jag gärna emot.

‘Tom Thumb’ har jag köpt hos Impecta. Har aldrig prövat den förut så jag vet inte hur den smakar men det ska bli spännande att testa den då den går att ha i kruka.

Ha en bra dag!
Kram Anita

Rost och rädisor Anette Brunsell sa...

Kul med första tomatblommorna som lyser mot en! Det känns så hoppfullt. Tur att de klarade sig.
Trevlig helg
/Anette

Carina sa...

Härligt! Och kan vara bra att veta att de klarar det. Vill investera i bokashihinkar med kran så småningom. Nu ramlade poletten ner - Oxheart - de har jag sett i levande livet hos en tomatodlare... Där kan vi prata om stora tomater :) De största jag nånsin sett.

Kram, Carina

Evas Kvarnaro sa...

Vad bra att de klarade sig, man blir ju så besviken om något av sådda växter 'duckar under'. Sen gläds vi lika mycket av tillväxten.
Vintern är riktig seg i år, det hjälper inte sucka och 'hänga läpp', men tack vare fåglarnas kvittrande förstår man att något är på gång.
Dagarna har varit riktigt soliga och sköna men tyvärr alldeles för kalla nätter på - 15 gr.
Ha en fin vecka/ Eva