1 februari 2018

För starkt för liten planta


Jag var så nöjd med mina tomatplantor som jag drev upp nära lysröret i odlingsstationen. De växte så fint och till slut var det dags för en första slurk gödning. De fick bara lite lite bokashi-juice. Synd bara att jag inte spädde den mer. Mycket mer. Nu ser båda plantorna ut så här. Jag planterade raskt om dem i hopp om att späda ut misstaget. Nu är det bara att vänta och se vad som händer. Hoppas och håller tummarna för att de ska repa sig och förlåta mig för misstaget.

4 kommentarer:

Anita sa...

Nej men usch så tråkigt. Men ge inte upp, dom kanske repar sig. Tycker mest det är de nedersta bladen som ser hängiga ut, de översta är väl fortfarande rätt ok eller? Tur i oturen är väl då att du har gott om tid att så nya tomater. Nu håller jag tummarna för att dom repar sig igen, dom kanske bara fick en chock dom måste hämta sig från.

Kram Anita

Evas Kvarnaro sa...

Trist, men det är det stora kruxet att göda lagom, vad är lagom då ? !
Håller tummarna också.
Lyckokram/ Eva

Carina sa...

Kanske är jag en obotlig optimist men jag tror de klarar sig. En chock kan vi få men sällan dör vi :) Annars som Anita säger så är det gott om tid kvar. Vet inte om jag sett några spädningsförhållanden för bokashi? Men jag har bara enkla hinkar utan kran så all saft åker med majspåsen och komposten rätt ner i jorden.

Håller tummarna! Kram, Carina

Lena i Wales sa...

Vad tråkigt, men jag tror att den repar sig, vänta ska du se!
Önskar dej en skön söndag!