18 januari 2018

En doft av amaryllis


Jag måste få tipsa om den här amaryllisen som vi fick av mina föräldrar julas. Den heter Denver och blommar med flera klockor. En tredje knopp är på väg och kommer att förlänga blomningen ytterligare. Det speciella med den här amaryllisen är att den doftar. Jag blir riktigt förvånad när jag kliver ut i vinterträdgården och känner den härliga doften. Den här löken kommer jag att vårda ömt!

6 kommentarer:

Carina sa...

Oj... det var spännande :) Just nu har jag lovat mig själv att inte plantera nya amaryllis nästa höst. Jag behöver äta allergitabletter hela tiden. Men sen brukar jag glömma det i oktober när frestande bilder av amaryllis sitter på lådor med fina lökar...

Kram, Carina

Evas Kvarnaro sa...

En doftande amaryllis har jag aldrig sett eller känt doft av, blir riktigt avund på dig. Men så spännande med en annorlunda amaryllislök, självklart att du måste vårda den.
Lycka till och ha ett riktigt bra trädgårds år Linda.
Kram/ Eva

Rost och rädisor sa...

Då gör jag som är doftöverkänslig tvärtom... Lägger på minnet att undvika den:D Riktig liten raring måste jag säga.

Du undrade över nässelvatten...
Jag låter nässlorna dra i vatten. Är det panik med ohyra använder jag vattnet outspätt redan efter ett dygn på hela växten, annars spär jag lite på känn. Har det stått en vecka spär jag 1:10. Torkade nässlor är svåra att spreja eftersom de smular sönder sig och sen täpper till. Då får man helt enkelt köra det hela genom en silduk innan man sprejar. Om växten inte har ohyra eller det är till hönsen, är det bara att vattna i krukan eller lägga nässlor i hönsens dricksvatten.
Kram
/Anette

Lena i Wales sa...

Vacker och dessutom doftande, nyhet för mej.
Ha det bra!

Anita sa...

En amaryllis som doftar! Den ska jag lägga på minnet för jag gillar doft, i synnerhet i juletid. Så kort stängeln är. Det gillar jag. Mina blir visserligen inte så höga men jag gillar dom som blir låga, som din. Köpte ett par jättebilliga på Blomsterlandet och dom stänglarna blev låga. När alla blommorna slagit ut såg den ut som en liten bukett. Så ser din ut också.

Kram Anita

HWIT BLOGG sa...

Måste vara den jag hade i julas! OCH SLÄNGDE! Åhh så dumt, den var helt ljuvlig och doftade så gott men jag tänkte inte på att spara löken...
Önskar dig en skön kväll och mysig helg nu!
Kram från Titti