1 januari 2018

Drömmer om våren


Årets första dag och plötsligt – jag vill ha vår. NU! Jag vill se krokus sticka upp ur gräsmattan, musöron på träden, fröer som gror och soliga eftermiddagar som blir allt längre. Vad ska vi egentligen med januari, februari och halva mars till? När julen är slut kan det få bli vår med detsamma. Hur ska jag kunna hålla mig i skinnet när jag redan fantiserar om att så squash, tomater och gurka? Hur ska jag stå ut tills det är dags att börja driva pelargoner och fuchsior? Jag vill ha vår NU! Ljus, värme, solsken, humlesurr, fågelkvitter och asfalt som torkar upp. Jag vill kunna fika i växthuset omgiven av trädgårdsböcker och allt som ligger i startgroparna inför en underbart varm och härlig säsong. Åh, ljuva, ljuva tanke!

3 kommentarer:

Carina sa...

Känner igen känslan :) Visst är januari och februari rätt tråkiga månader. När barnen var yngre åkte vi skidor i Italien vecka 7 och det brukade bli den där riktiga vändpunkten. Ljuset och solen var fantastiska där och sen kom jag hem laddad. Men jag ska vänta lite till för det är inte svårt att få saker att gro, jag har extra ljus osv. Men inget bra mellanställe med lägre temperatur där jag kan ha sådderna tills jag kan sätta ut de i växthuset med frostvakt.

God fortsättning på 2018! Kram, Carina

Lena i Wales sa...

Jag gillar januari mycket eftersom jag fyller år då. Skulle var tråkigt att vara utan födelsedag! Februari är okej och sedan kommer våren!
God fortsättning!

HWIT BLOGG sa...

Jamen jag är likadan! VÅR NU!! På en gång helst!! Köpte en kruka med pärlhyacinter idag...det gick att vänta :)
Kram från Titti