19 november 2017

Sista rycket


Hjärtrud rullar runt i trädgården och klipper gräset innanför snigelstaketet en sista gång för i år medan snöflingor yr i luften. I eftermiddag ska hon göras ren och ställas in i över-
vintringsboden. Maken har klippt bort de sista vin-
druvorna, rivit ner alla löv från rankorna och ställt möblerna på tork i entrén. Nu ska han ge sig på växthuset. Tanken var att det skulle skrubbas nästa helg när det har varit kallt och blivit lite varmare igen. Men det blir visst i dag i stället. Själv funderar jag på om jorden kommer att tina tillräckligt innan det blir vinter på allvar. Jag måste ju få ner de bortglömda vitlöksklyftorna. Än så länge är det bara elefantvitlöken som jordats. För fyra veckor sedan såg trädgården fortfarande somrig ut. Sedan gick allt så fort och nu är det något mellanting mellan höst och vinter. Det var så mycket mer jag skulle göra. Så mycket trädgårdslust som fanns kvar. Nu vill jag bara tänka framåt på juldoft, knäckkok, grankvistar, klappar och vackert gnistrande ljus.

3 kommentarer:

Lena i Wales sa...

Det verkar som vintern kommit till Sverige.
Önskar dej en fin söndag!

Anita sa...

Det känns skönt att göra vinter. Hjärtrud tycker nog också det är skönt att få lite semester :) Jorden har frusit ovanligt mycket i år. Jag ska vinterså i två pallkragar (dill och morötter) men det gör inget om jorden är frusen. Jag har redan gjort såfåror där jag kan lägga fröna och så lägger jag lite jord ovanpå. Sedan hoppas jag på att det börjar spira framåt mars när jag ska lagt på drivbänkarna. Annars längtar jag också till juldofter och blommande amaryllis.

Ha en fortsatt skön söndag!
Kram Anita

Charlotta sa...

Mörkt och kallt i november, förhoppningsvis kommer snön i december med lite ljus. Här har snön fallit idag, men får den ligga...? Antagligen blir det slask i morgon så det blir mörkt, kallt och blött... Advents- och julpyssel är en fin strategi för att "överleva". :) Ha det gott!