16 februari 2017

Vår i februari

Vilken härlig dag! Visserligen regnar det då och då, men däremellan skiner solen och det känns som vår i luften. Så underbart!


I morse såg sparrislanden ut som ett stort burr. Nu är alla döda ruskor bortdragna. Började även ansa lite i kryddlandet, trots att jag vet att jag borde behålla det vissna där ett tag till. Ska försöka komma ihåg att täcka med fiberduk som kompensation när vårsolen börjar värma på allvar. Jag har också sått en hel pallkrage full med blå bergvallmo. Lite snö ovanpå fröna vore inte dumt. Kanske borde jag gå ut och skotta över ett lager av det som finns kvar.


Det var nästan så att jag satte igång med tomatsådden och jag råkade visst peta ner frön till Vilma. Men sedan behärskade jag mig och skolade om några chilisar i stället. Det finns ingen anledning att så tomater så här tidigt. Fast jag ska ändå testa att så några småkrukor och ställa dem i växthuset. Har hört rykten om att det ska vara ett utmärkt sätt att så småningom få kraftiga och fina tomatplantor.


Och så tittar jag på fröer, läser träddgårdstidning och njuter av den fina alla hjärtans dag-buketten jag fick av maken i tisdags.

7 kommentarer:

Bellas Lantliv sa...

Nu längtar man verkligen till våren! Här har vi fortfarande snö. Jag djupdyker i frökataloger och lyssnar på odlingspoddar.
Snart, snart....

Carina sa...

Skönt att komma igång med trädgårdsarbetet och sådderna för den delen :) Gick en runda ute idag utan att hitta så mycket jag kunde göra nu. Så jag planterade fuchsiasticklingar istället.

Kram, Carina

Evas Kvarnaro sa...

Jag förstår att det kliar i fingrarna nu, det är nu i februari som vårsolen börjar bli stark. Så mycket man vill göra men en dag i taget är bäst.
Vilken underbar kärleks-bukett du fick av din make.

Må väl och godnatt/ Eva

Anonym sa...

Här i Wales känns det faktiskt lite vårlikt också.
Har just kommit tillbaka hem från mitt Sverigebesök.
Ha en skön söndag!

Rost och rädisor sa...

Vilma kan man så tidigt så länge man har extra ljus och skulle de ändå dra iväg blir de inte större än att man får plats med dem på fönsterbrädan året runt.
Lycka till med bergvallmon. Jag har aldrig testat men så vacker hos andra.
Här är också sådderna i full gång.
Allt gott
/Anette

Rost och rädisor sa...

Hej!

Du undrade över nässelvattningen. Jo, bladen tar också upp näring och mineraler så det går bra att vattna över hela plantan, gäller även tomater. Tror till och med det är effektivare än att bara vattna i jorden. De gånger jag har haft ohyra, brukar alla vara borta dagen efter för att inte återkomma mer den säsongen.
Ska ge fuchsian en chans, men den får minsann blomma extra praktfullt och sköta sig om den ska få hänga med till nästa vinter.

Kram
Anette

Anita sa...

Fast nu har väl ni också fått en massa snö? Men i ditt härliga uterum är det nog fortfarande vårkänsla kan jag tänka. Men du skriver ju att du skulle vilja ha ett lager snö över dina blå bergvallmo så det är väl perfekt.

Så du har lyckats hejda dig och inte sått dina tomatfrön ännu :) Samma här. Jag har bara sått chili och paprika ännu. Och basilika fast det räknas väl inte, den kan man ju så när som helst.

Kram Anita