29 december 2016

Sugen på att odla

Fin solnedgång efter en solig dag.

För bara några dagar sedan var jag så anti odling att jag trodde att intresset gått förlorat. Jag hade till och med nästan bestämt mig för att göra ett uppehåll i bloggandet – i alla fall tills ljuset kommer tillbaka och det är dags att börja förodla på allvar. Jag kände faktiskt på det sättet så sent om i går. Det blev inget påtande i jorden. I stället brötade jag fram solstolen och fodrade den med ett tjockt lapptäcke och elfilten. Sedan satt jag där i solen, läste en deckare från skärgården och hoppades på fler vindstilla dagar.


I dag är det mulet och gråkallt. Vinden viner och jag eldar för fullt i båda kaminerna. Jag är inte ett dugg avundsjuk på maken som har gett sig i väg på jakt. Nej, då är det skönare att visas i vinterträdgården med spottarna på maxstyrka så att det i alla fall känns lite som om solen skiner här inne. Till min stora förvåning sitter jag här med en barnbok om odling som är jättetrevlig. Det är så att det riktigt kliar i fingrarna på mig när jag läser om att göra en egen minidamm. Jag har dessutom burit hit Impectas frökatalog som kom med posten häromdagen. Det är tydligen fraktfritt fram till nyår …

5 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att man kan ändra sej!
gott nytt år!

Meta sa...

Det är lika segt här med odlingen som med snickrandet kan jag säga. Blir väl fram i februari det brukar kicka till hos mig. Det går fort nu och jag gillar det. Vinter är inget för mig. och min kropp.
Nu önskar jag dig ett fint nyår och massor med nya upplevelser på 2017.
Kram Meta

Carina sa...

Haha... tänker att odlandekänslan alltid brukar komma tillbaka oavsett vad den triggas av. En barnbok låter avspänt och härligt.

Gott Nytt År! Kram, Carina

lavendia sa...

Jaså du har också haft de funderingarna. Jo, helt klart finns det litet mer roligt att skriva om då vår och sommar kommer. Jag har dragit ner ordentligt på skrivandet och kommentarer. Gott nytt år! / Britt

Anita sa...

Oj som jag känner igen mig! Det händer mig många gånger men som tur är går det över igen, precis som det gjort för dig ... jag hoppas det håller i sig :) Men ännu har jag inte börjat planera för 2017 över huvud taget. Kommer att ta det lugnt, ingen idé att stressa. Boken ser trevlig ut. Klara färger som kan få vem som helst att vilja börja odla :)

Ha nu ett Gott slut på 2016 och ett Gott Nytt 2017!

Kram Anita