28 december 2016

Soligt och kallt


Solen stiger över grantopparna, vinden vilar efter stormbyarna och det är äntligen minusgrader. Som jag har längtat! Det varma, vackra vädret berövade mig nästan all julkänsla. Helgen har visserligen varit trevlig med flera middagar och fikastunder tillsammans med släkt och vänner, men den där speciella julkänslan infann sig inte riktigt.

I dag blickar jag i stället framåt. Det är första dagen med egentid. Maken och bössan har åkt till skogen och jag har inga andra planer än att lata mig och läsa bok. Fast frågan är om jag kanske skulle dra på mig trädgårdskläderna när solen står lite högre upp och ta itu med landen. Sparrisen ligger som ett stort, brunt burr över pallkragarna och behöver rensas bort. Likaså majsblasten. Hösthallonen behöver klippas ner och dahliorna stoppas i komposten. Fast det är klart … om det nu kommer kallare väder så blir det kanske både frost och snö. Och vad är vackrare under ett lager frost än allt det där i trädgården som aldrig städades bort i höstas?

4 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Visst är det härligt väder idag! Hade också lite städplaner och lite beskärningsplaner, men kom inte så långt. Det blev en grön takkrona till nyår istället och en runda med kameran.
Kram
/Anette

Evas Kvarnaro sa...

Ljust och soligt ute och lika ljust och vackert inomhus.
Våra hönor vågade sig ut idag och de stod vid kökstrappan och undrade om jag hade något gott att bjuda dem på. När de fick det så vad gör de då . . ? Jo de går sin väg och börjar krafsa i landet. Men där var jorden frusen, snopet för dem, hi hi . . .

Egentid låter härligt, det har jag haft i flera omgångar, man måste tänka på sig själv också, det är viktigt. Idag hade jag fem lunch gäster, den sista bjudningen för i år. Det blev inga jul-rester, dem är man redan trött på. det blev trerätters.
Tomatsoppa och ost-piroger vid sidan om. Slottstek-sås-potatis-ärtbiffar och grönsallad och en Polsk-sallad (blandning av morötter selleri palsternacka äpple smörgåsgurka majonnäs o smetana, dill). ingen orkade desserten. Men till kaffet gjorde jag en saffranspannkaka, super gott sa alla.
Nu väntar vi på att bli bjudna av andra vänner, kokerskan och betjänten har tröttnat på att vistas i köket, hi hi . . .
Nyår firar vi i Norrahammar.
Önskar dig ett Gott nytt år, kram/ Eva

Carina sa...

Visst har vi haft härligt väder :) Och egentid är underbart. Drog ett djupt andetag när barnen åkt igår. Kul att umgås men också skönt att va själv.

Kram, Carina

Meta sa...

Lite upp och ner känns allt världen just nu snö i nov. men inget i dec. Ja ja det kommer säkert.
Härligt med din glasveranda att kunna utnyttja den så fort solen tittar fram
Ha det gott tills nya året tar över
Kram Meta