20 november 2016

Saffransbullar och pepparkakor


I går kväll rörde jag ihop pepparkaksdegen som nu ligger i kylskåpet och väntar på att bli utbakad. Nu är det saffransbullar på gång – jag har precis blandat saffranet med en skvätt sprit och rört ut hela härligheten med en massa socker. Receptet är nytt för mig. Förra julen fick ett riktigt konstverk till saffransbulle av en bokbusslåntagare. Nu har jag fått receptet. Det ska bli riktigt spännande att se om mina blir lika goda. Från är om jag inte ska ta med mig pepparkaksbaket ut till växthuset. Det kunde vara mysigt.

3 kommentarer:

lenaiwales sa...

Låter gott och ser så fint ut hos dej!
Ha en skön söndag!

Carina sa...

Mmm.. det lät gott bådadera :) Det finns så många spännande och goda recept. Jag läser bakböcker men eftersom jag tyvärr inte kan äte särskilt mycket mjöl så är det inte så kul att baka till slut ändå. Har inte kommit till punkten - baka och ge bort.

Men fika i växthuset - mumma. Igår eftermiddag var jag ute och körde grus. Vilken ljuvlig dag det var så skönt väder.

Kram, Carina

Evas Kvarnaro sa...

Har du plats att kunna baka - kavla där i växthuset - så varför inte - låter mysigt.
Det hade också fått varit lite vitt på backen, det hade höjt mysfaktorn.
Jag ska bara baka 'lussekatter', pepparkakor köper jag nu förtiden.
Vi var till Kosta julmarknad i veckan, där köpte jag urgoda pepparkakor, lite väl dyra men tyckte det var värt summan eftersom smaken är viktig.
Bättre att få njuta gott, än att mungiporna visar neråt, 'fniss'
Jag ska tänka på att ta en skvätt sprit i saffranen, tack för tips.
Ha en mysig 1:a Advent / Eva