19 juli 2016

Skördetiden börjar


Äntligen börjar det bli skördetid. I går var maken och jag uppe vid jaktstugan och kom hem med både kantareller och blåbär. Visserligen rätt torra kantareller och inte alltför många blåbär, men allt var väldigt gott.

När vi kom hem plockade maken av alla vita vinbär så att jag kunde göra råsaft i majan jag fick av en kollega förra sommaren. Är så glad för den. Saften ligger i frysen i väntan på att jag ska bestämma mig för saft eller gelé.

Det känns som en seger att vi för första gången hann före getingarna. Det brukar alltid vara de som mumsar i sig bären, men de verkar fullt upptagna med att tugga i sig trä från våra teakmöbler. Förstår inte att de ska behöva vara så goda. Jag kom till och med på en geting med att tugga på en trädgårdsbok inne i vinterträdgården. Morr!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Eftersom vi inte har någon allemansrätt här blir det dåligt med skördandet.
Finns knappast någon svamp och inga blåbär i skogarna här heller.
Alla våra svarta vinbär blev uppätna av något djur under natten, heltrist!!
Men solen skiner här och det är alltid något!
Ha en bra dag!

Meta sa...

Vi har många förmåner i vår natur att vara glada för. det är lycka att veta att skafferiet är fyllt till vintern
Ha en fin mitt i veckans kväll
Kram Meta

Lenas trädgård sa...

Hej, Oj vad saft jag gjort i min saftmaja! Det är en verkligt bra hushållsgrej! Men nu så står den i källaren på en hylla. Ingen dricker längre saft här, så då ska man ju inte göra för görandets skull...
Här äter getingarna på parasollskaftet i trä! Nedrans rackare. Tomattjuvar hoppas jag att slippa, inga möss i sikte. Men däremot barnbarn, de älskar tomaterna! Och de får så gärna norpa, finns massor i år.
Ha det gott!// Lena

...ingen fläderchampagne i år?