15 juli 2016

Skördar och lagar dolma


I morgon ska vi och ett par grannar ha dolm-knytis. De ska göra en rå asiatisk variant och jag har ägnat morgonen åt att skörda mangold och vinblad samt blanda en färs som jag tror kan bli god.


Det doftar i alla fall ljuvligt nu när dolmarna kokar på spisen. Nötfärs, grötris, lök, vitlök, fetaost, slätbladig persilja, mynta och lite chili. Hoppas att det smakar minst lika gott som det doftar.


Tror faktiskt att jag ska tjuvstarta lite till lunchen i dag och fylla en paprika från växthuset med lite av den färs som blev över. Det är hög tid för skörd.

4 kommentarer:

Meta sa...

Det är en lisa för själen att kunna plocka från trädgården det man vill äta och doften är allt mycket godare åxå.
Hoppas det blev en lyckad tillställning.Med någon ny smak åxå.
Kram Meta

Sylvia sa...

Mmm jag känner doften ända hit!Doftar himmelskt gott :)

Snäckskalsdalen. sa...

Oooh, så gott det låter! Nu fick jag anteckna för det här måste jag prova framöver. Igår skördade jag all mangold så jag får snällt vänta till nästa omgång!
Agneta kram

lenaiwales sa...

Vad gott och trevligt det låter!
Tur för er att jag bor så långt bort, annars hade ni haft en snyltgäst hos er!
Hälsningar från ett soligt Wales