12 mars 2016

Trädgårdsdag på bibblan


I dag var det äntligen dags för trädgårdslördag på bibblan. Så roligt! När jag hade hälsat välkommen presenterade min kollega Marie och jag några riktigt bra trädgårdsböcker.


Därefter pratade Stig Häggkvist chili. Jag tror att föreläsningen var riktigt uppskattad och efteråt var det många som ville köpa både plantor och fröer. Jag, som hade bestämt mig för att dra ner rejält på chiliodlandet den här säsongen, fick med mig fyra stycken hem … till de fem övervintrade och sex nysådda jag redan har … dessutom så kan det hända att jag råkade titta in i en blomsterbutik för ytterligare en sort på vägen hem …


Därefter var det Anita Petterssons tur att prata trädgårdsdesign och visa bilder från sin fantastiska trädgård. Det är inte klokt så mycket det går att få plats med på 700 kvadratmeter om man verkligen vill. Nu är jag supersugen på att plantera en massa buskar och prydnadsträd.


På hemvägen kunde jag inte låta bli att titta in på ytterligare ett ställe och köpa ett gäng doftliljelökar. Saknade dem jättemycket förra sommaren och tror att jag ska försöka plantera lökarna redan i helgen. Älskar de där blommorna. De doftar precis som lustrekräm. Det var en tvål på tub som löddrade i saltvatten. Vi använde den bland maneter och tång under sommarseglingarna på västkusten när jag var liten.

2 kommentarer:

Anita sa...

Åh, den trädgårdslördagen skulle jag vilja varit med på. Såg i ett av dina tidigare inlägg att du planterat om och klippt ner dina chilis. Jag är imponerad att du övervintrar dom och inte får spinn på dom. Fantastiskt. I natt hade vi riktigt kallt och jag hade glömt att sätta på elementet i uterummet. Det var bara plus 2 där när jag vaknade i morse. Men alla växter verkade må prima. Dom klarar sig bara det inte blir frost. Men temperaturväxlingarna är stora där nu. Fast så varmt som plus 42 har jag aldrig :)

Ha en fortsatt skön helg!

Kram Anita

lavendia sa...

Låter så roligt. Förr tänkte jag att jag behövde nog aldrig så chili mer. Men lusten har återvänt och jag har också sått och har en övervintrad.
Doftliljorna är fina, men jag har aldrig lyckats få dem att komma igen. Men jag har en rugge i garaget. Den kanske klarar sig. / Britt