9 januari 2016

Snö snö snö


Jag gläds åt varje snöflinga som faller och fluffar till snötäcket. Det är så mysigt med riktig vinter! Dagarna efter nyår har till största delen varit soliga, men sedan i går snöar det. I dag kommer snön i stora yra sjok runt knuten varje gång vinden skickar i väg en by.


Medan lyktorna får allt högre toppluvor ute på däcket ägnar jag mig åt att förbereda inför våren. I går sådde jag fem chilisorter – chupetinho, mushroom yellow, mushroom red, padron och zavory. Samtliga är nya för mig, så det ska bli jättespännande att se hur de blir. Det blev även paprikasorterna mini bell mixed och pepper gourmet samt minigurkorna picolino och cucino.


Men det dröjer innan det är dags att sätta igång växthuset. Nu hoppas jag på två månader med snö innan en långsam och härigt utdragen vår tar vid.

8 kommentarer:

lavendia sa...

Det ser likadant ut här och maken joddlar av glädje. Och använder nederbörden så mycket han kan.
Frösådd låter som en rolig sysselsättning, men jag väntar nog litet till. Kul med nya sorter, men jag har sparat frön så några nya chilisorter blir det inte. Jag är så himla rädd att de ska bli för heta. Men vi använder rätt mycket chili i maten, fast vi vill kunna andas också. / Britt

Sylvia sa...

Visst är det härligt med snön :) Har ännu inte börjat så. Det kliar i fingrarna s¨vi får se hur länge jag kan hålla ut, HA en riktigt skön helg :)

Rost och rädisor sa...

Mycket snö hos dig också. Jag håller med om att en låååång vår önskas.
Allt gott
Anette

Sofia sa...

Kul att du ska testa padrones i år :) De plantor vi gav bort förra året blev riktiga monsterbuskar, medan de vi behöll tvärdog i mitten av sommaren :( Hoppas på bättre tur i år. Har nog kommit en hel dm snö även i Götet... Kram//Fia

lavendia sa...

Redan tomatplantor! Har du gett den stor kruka så klarar den sig nog. Mina ser redan litet piggare ut.Den svarta finns det frön till hos Frökungen. Jag hade dock hoppats få tag i planta på Trädgårdsmässa. / Britt

lenaiwales sa...

Härligt för mej att få se lite snö!!!

Boäng sa...

Hej
Kul att du frågar om snigelstaketet.
Vi klipper ända intill, det är inte så väldigt ömtåligt. Man får mest se till att tråden inte hakar fast i gräsklipparen.
Att man glider mor den gör ingenting.
Sen har vi lagt grov sand i flera omgångar, för att det inte skall uppstå sprickor som sniglarna gräver sig ner i.
Det gör ju att det växer lite mindre gräs allra närmast plåten.
Några gånger per säsong går vi runt med röjsågen (trimmer) och putsar ner ända till marken vid plåten.
Det håller också gräset i schack.

Kan verkligen rekommendera staketet. Vi skall bygga mer.

Anette

Boäng sa...

Så vackert ni har det med snön, här där det mest slask i år.
Ha det gott!