2 oktober 2015

Trevlig helg!


I eftermiddag har jag tyvärr matat komposten med squash. Finns det någon planta som är mer produktiv och som är lika snabb att passa på när man vänder ryggen till? Jag har dessutom tagit in ett gäng riktigt fina frukter som kommer att hamna i limpor och kakor. Medan jag var ute upptäckte jag att små majskolvar har börjat svälla. Det är ju egentligen på tok för sent, men jag kan inte låta bli att hoppas att värmen ska hålla i sig så länge att de hinner bli klara.

Nu är kycklingen i lergrytan strax klar och ska serveras med potatis, kokta morötter, gelé och gräddsås. Utanför fönstret lägger sig kvällen med en sprakande solnedgång. Trevlig helg alla trädgårdsälskare!

6 kommentarer:

Lotta sa...

Trevlig helg till er också! Synd du slängde squashen för här har varit missväxt på den fronten! Middagen uppäten här, lövbiff med massor av rostade rotfrukter/päron och vitlökssmör. Smaskigt värre. Hoppas ni får en skön helg! Kram Lotta

Meta sa...

Härlig kvällsbild. Vi behöver ha mycket vackert att njuta av efter en sån sommar som vi haft. Här blev det bara en squash, kallt och för mycket regn gillade inte plantan.
Hoppas du får en fin och skön helg
Kram Meta

Helena sa...

Så vackert foto! Trevlig helg till dig med. :-)

Sylvia sa...

Helt plötsligt så går det så fort så man inte hänger med men men. Förhoppningsvis får man en ny chans nästa år :)
Ha nu en riktigt skön helg!

Veronica sa...

Åh vad gott det lät!
Det är vackra solnedgångar så här års och vi får verkligen hoppas värmen stannar kvar lite så vi får njuta fullt ut av hösten.

Kram och ha det gott!

//Veronica

Rost och rädisor sa...

Magisk solnedgång, men det gäller att vara snabb med kameran. På fem röda kan det vackraste vara över.
Här la sig dimman som ett en meters skikt över ängarna ikväll. Det var också ett vackert fenomen.
Allt gott
Anette