4 oktober 2015

Nu är det förkylt


I dag beundrar jag trädgården från insidan. Vaknade med en brännmanet i halsen tidigt tidigt på lördagsmorgonen och har tillbringat större delen av helgen i sängen och soffan vinterträdgården. Bälgar i mig honungsvatten med skivad ingefära.

I går läste jag en bok och sov nästan hela dagen. En liten stund satt jag ute i solen och tittade på när maken tömde rabarberlandet och klippte ner överblommade stockrosor, liljor och solhattar. Även de fulaste solrosorna åkte med.

I dag fortsätter jag att läsa bok, men passar även på att skriva och illustrera månadens Lindas täppa. Dessutom bläddrar jag i John Seymours ”Självhushållning”. Oj, vilken fantastisk bok det är – så intressant och snygg. Undertiteln känns mycket talande ”En handbok för realister och drömmare”.

Jo, jag är realistisk nog att inse att jag aldrig kommer att komma i närheten av någon självhushållning, men det är verkligen trevligt att drömma sig bort till en egen liten gård med ekologiskt odlade grönsaker och lyckliga djur som bökar i jorden och slukar så väl insekter som sniglar.

13 kommentarer:

Sylvia sa...

Så trist och vara sjuk. Allra helst när solen skiner utanför glasrutan. Jag hoppas du kryar på dig lite snabbt :)

Zäta sa...

Hoppas du är bättre nu!

Och lägg honungen på mackan i stället. Det nyttiga i honungen försvinner när det blir varm. ;-)

Lotta sa...

Hoppas du är bättre idag, annars får du krya på dig snabbt! Kul att du fortsätter med Lindas Täppa. Jag ska ut och röja bort ALLT i trädgårdslandet idag, trots att det finns blommor kvar men vi ska lägga på ny jord och fräsa ordentligt, hann inte med det förra hösten så nu ska det bli bättring! Krya på dig kram! /Lotta

Meta sa...

Förkylning är inget kul alls. mer än att få njuta av att andra får göra jobbet kanske (hihi)Hoppas verkligen att din är lika kort som min var.Fast jag är trött efteråt ändå.
Ha det gott och njut den fina hösten
Kram Meta

Annette sa...

Din rubrik lockade hit mig från en annan sida. Tack för tipset; citron och ingefära får det bli här också för att kurera mig.

Vilken fin blogg du har! Måste klicka runt och inspireras av allt :) Och tack för tipset om boken också, jag har tänkt beställa Maria Östermarks bok om självhushållning, och den du läser låter också intressant! Vi har börjat med höns i varje fall, och har köpt till mark så vi skall kunna odla egna grönsaker m.m. Hoppas att tiden räcker så att vi kan börja efter vintern :)

Krya på dig!

Anita sa...

Hoppas du är bättre idag. Honungsvatten brukar vara bra. Hade inte hört om ingefära i, ska lägga det på minnet till vinterns förkylningar.

Boken om självhushållning låter intressant. En sådan dröm har jag också men är som du realist nog att inse att så inte blir fallet. I synnerhet inte med en tomt på 300 kvm som dessutom är ockuperad av blommor och annat oätbart ;) Men en del av blommorna kommer nästa år ändå att få ge vika för ätbart. Bland annat ska jag slänga alla pioner som jag tröttnat på då dom varje år får bladmögel.

Krya på dig och ha en bra vecka!

Kram Anita

Zäta sa...

Jag gillar inte honung i någon form. Så honungsvatten är ju bättre än ingen honung alls. ;-)

Hoppas du mår ännu bättre i dag!

Rost och rädisor sa...

Brännmanet bra beskrivning. Det har jag också en i halsen. Kurerar med myntade.
Nu känns det som jag missat nåt...skriver och illustrerar... Känner mig jättedum.Borde förstås känna till vad.
John Seamours bok låter mycket trevlig. Även om man inte är helt självförsörjande så ökar ju varje liten grönsak man odlar välbefinnandet och livskvalitén tycker jag.
Vi får krya på oss
Kram
Anette

Zäta sa...

Nu tror jag minsann att du cybersmittat mig med din förkylning.

Jag försöker kurera mig med en juicevitaminbomb av två illgröna äpplen, en gammal torr ananans, en bit färsk ingefära och tre citroner. Jag tror jag tog två citroner för mycket. Eländet är närmast odrickbart. Jag har hällt i socker, och mer socker, och lite mer socker, så nu är juicen jättesöt, och jättesur. Och jag har inga friterade räkor att doppa så jag vet inte vad jag ska ha den till.

Till och med honungsvatten borde vara godare. :-)

Evas Kvarnaro sa...

Hej, vilken tur din förkylning kom snabbt och inte smygande, för de där sega är jobbiga för det känns som om det aldrig vill gå över. Bättre att ta 'tjuren' i hornet på direkten, hi hi . . . . så det är avklarat snabbt.
Ja det får man hoppas, krya på dig.
Att drömma sig bort är helt underbart, att få önska sig något som kanske aldrig blir av, realistiskt måste man vara.
Men man vet aldrig, du är ju på god väg att klara dig själv tycker jag.
Så mycket grönt som du odlar är inte alla i detta land som gör.
Jag tycker du är otroligt duktig på många 'saker', tummen upp för dig.
Må väl/ Eva

Anita sa...

Länge sedan du skrev ett inlägg. Hoppas din förkylning är bättre ...

Krya-på-dig-kramar
Anita

Min plats i solen sa...

Hej Linda!

Förkylningar är inget vidare (ligger själv nerbäddad just nu) och det finns ju inte mycket att göra annat än att vila och vänta ut eländet. Jag hoppas att du mår mycket bättre nu och är på benen igen.

Tack du snälla rara kvinna för dina ord om mitt foto. Ord som jag sparar i hjärtat och som får mig att le stort. Tack snälla du.♥

Ta nu hand om dig ordentligt och hoppas att höstsolen kikar fram hos dig idag.♥

Kram Lotta

lavendia sa...

Litet samma här, men jag är nog litet friskare.
Vad fin passionsblomman är. I Italien såg jag en liknande som täckte ett hel jalusi. Men din är nog ännu finare. Krya på dig! / Britt