27 juni 2015

Ett desperat försök


Jag blir galen. De äter på mina dahlior, tuggar i sig hela stånd med sallat och ger sig till och med på kronärtskockornas blast. Nu är det krig. Snigelstaketen på bilden är ett desperat försök att hindra fler från att slemma in i trädgården. Hoppas att det ska vara enkelt att få upp och att det ska gå att hålla gräset runt omkring riktigt kort utan att alltför stora besvär. Funderar på om det finns något riktigt bra som vi kan strössla ut innanför staketet. Vet att det ska gå att köpa storpack i Tyskland till betydligt bättre priser än i Sverige. Någon som har tips? Alla mottages tacksamt!

7 kommentarer:

Sofia sa...

Godmorgon! Har hört att kaffesump ska hjälpa. Hoppas du får bukt med dem!

Kram Fia

Annika Christensen sa...

Ja det är en evig kamp och det känns som om jag har vunnit den.
Nematoder köpte jag via snigelshopen.http://www.snigelshopen.se/nematoder/nematoder-nemaslug-40-m2-3-stegspaket

Jag bryr mig inte om att även snäckor åker med på köpet. Jag har det ju bara i trädgårdslandet och jag vill äta det jag odlar själv!
Lycka till
Annika

lavendia sa...

Usch vilket elände. Jag ser att Annika har tipsat om det hon testat själv. Nu har vi dem 10-15 meter från tomten, så jag ska själv komma ihåg tipset. Jag mailar dig om sharonträdet. / Britt

Meta sa...

Ja den kampen vinner no tyvärr inte vi verkar det som. Men kaffesump avskräcker en del och så har jag köpt Natria från Bayer Garden i en plastburk verkar fungera bra och många köper just det så idag var det slut överallt.Jag strösslade ut över tomten och på utsidan i våras och inte förrän nu har jag märkt fler sniglar än vanligt och det stämmer på beskrivningen på paketet.
Lycka till
Kram Meta

Jenny sa...

Min namne skrev om det nyligen:
http://jennysbloggochsant.blogspot.se/

Lycka till!

Anita sa...

Ja usch! Det är ett elände med sniglarna i år. Jag är ute i princip varje morgon och klipper ett antal. Här om morgonen skulle jag gå på toaletten kl 04:30 och fick till min förskräckelse se ett rådjur stå mitt i en av rabatterna (trodde jag stängt dom ute). Gick ut för att skrämma det och då såg jag hur många sniglar som fanns i trädgården vid den tiden på dygnet. Så istället för att gå tillbaka till sängen så satte jag igång att klippa några hundra sniglar. Och nu är det betydligt färre. Och nu kommer dessutom värmen så då kommer dom nog att dra sig tillbaka.

Lycka till med ditt snigelstaket!

Kram Anita

Gunilla - Jord under naglarna sa...

Nu har jag beställt den här också. Får panik på alla sniglar som bara väller in! Mina bekämpningsmetoder med nematoder räcker inte till, det behövs krigsföring på bred front! Fungerar detta bra hos dig?

/Gunilla