19 maj 2015

Bästa julklappen: min sparriskokare

Efter två riktigt förfärliga dagar på jobbet är det äntligen dags för en ledig, lyxig, underbar onsdag. Och än är det bara tisdagskväll. Det gör ingenting att regnet vräker ner utanför fönstret, för jag har det skönt här inne och njuter av buketten med smörbollar som maken plockade i söndags.

Jag njuter också av att vindruvorna i växthuset är pincerade och att tomatplantorna har tjuvats för första gången i år. Det är inte klokt vad de växer! Och så skördar jag sparris för fullt. I helgen fick jag äntligen tillfälle att testa min finaste och mest önskade julklapp – sparriskastrullen. Man ställer sparrisen i insatsen, fyller på med vatten i kastullen så att stjälkarna täcks men knopparna lämnas fria. Sparrisen blir perfekt. Totalt onödigt förstås, men jag är väldigt förtjust i köksprylar. Min bönstrimlare än en annan pryl jag verkligen gillar och har jag just hittat en webbshop som säljer en pryl som man kan använda för att få bort kornen från majskolven. Hoppas att den är riktigt bra, för en sådan tingest har jag fantiserat om.

2 kommentarer:

Meta sa...

Alla har vi våra laster. Hihi.En del kan ju faktiskt var bra att ha också. Här har jag fulingar som käkar på sparrisen. Ska köpa piller till dom, så jag får några sparrisar i år.
Nu kommer ett inlägg på en översikt som du efterlyste på min lott.
Ha det gott i morgon på lediga dagen
Kram Meta

Anonym sa...

Onödig eller inte, spelar ingen roll så länge man själv har nytta av den eller gillar den!
Sparris är ju så gott!
Ha det bra!