15 april 2015

Tomaten växer upp och ner

Så där, nu är årets upp och ner-tomat i ordning. Den här gången har jag målat en konservburk med kalkfärg och satt dit en mjölkkartongspip för att göra hålet mindre och vassare.

I år har jag valt att odla sorten whippersnapper på det här sättet. Den är så buskig i växtsättet att det känns som upp och ner-odling skulle kunna vara riktigt smidigt. Det ska bli spännande att se hur det går.

9 kommentarer:

Meta sa...

Det låter spännande hoppas du visar resultatet också.
lycka till
Ha en fin och skön mitt i veckan här regnar det
Kram Meta

Gunnel sa...

En lite annorlunda odling. Ska verkligen bli kul att följa detta. Kram

Lotta sa...

Så himla smart du är som använder mjölkpakethålet :-) Regnar det hos er också, vi vill ha regn så jag hoppas det kommer tillräckligt! Vi hörs! /Lotta

trädgårdsdrömmar sa...

Bra tips du kommer med.Du får visa mer sedan hur det går.

Anonym sa...

Vilken kul grej. bra tips!

lavendia sa...

Jag har ännu inte provat upp-och-ner-tomater, men i år har jag så mycket småplantor så jag får nog hänga dem i taket också, för att få plats. Ide´n är kul och inte speciellt känd. / Britt

Zäta sa...

Åh, så spännande det är!
Jag har sparat mina tre korvburkar från i fjol och ämnar odla några hängande plantor i år med. Jag tycker det är ett väldigt smidigt sätt att odla. Hade jag mer plats skulle det bli fler hängisar.

Evas Kvarnaro sa...

Så kul att våga göra helt tvärtom !
Även jag blir nyfiken på hur det blir.
Lycka till med tomaten och trevlig helg
Eva

Anita sa...

Ja just det, du brukar ju odla upp och ner -tomater. Skulle vara kul och testa men jag tror det behövs ett växthus. Smart lösning med mjölkkartongpipen. Ska bli spännande att följa.

Kram Anita