4 mars 2015

300 gladioluslökar

HATT är en ny bokstavskombination som jag uppenbarligen lider av. HATT står för hyperaktiv trädgårdstjej och det var på lunchen i måndags som jag till slut kom till insikt om min diagnos efter att ha råkat inhandla 300 gladioluslökar.

Egentligen var det dahlior jag skulle ha och jag skulle ha åkt till plantskolan för att handla, men såg ett inlägg på Facebook om att Lidl sålde till bra pris. Svängde in där på vägen till plantskolan och kom ut med gladioluslökarna, ett 30-tal dahliaknölar samt ett rejält gäng med lökar till doftliljor.

Jag hade lite ågren ett tag. Det hade visserligen blivit dyrare att handla den mängd gladioluslökar jag ville ha, men jag kan ju inte slänga finfina lökar i komposten. De lever ju!

Som tur är kläckte en kollega idén att jag borde sälja överskottet. Lade ut en förfrågan i byns loppisgrupp på Facebook och begärde ett mycket rimligt pris. Fem minuter senare hade jag sålt 225 lökar. Blommorna ska försköna ett vandrarhem och jag fick de lökar jag behöver till halva priset jämfört med om jag hade köpt dem hos plantskolan.

10 kommentarer:

Anita sa...

HATTen av för dig :) Det är ju helt underbart! Gladiolus är underbart vackra och jag är övertygad om att gästerna på vandrarhemmet kommer att uppskatta dom väldigt mycket. Sträck på dig, känn dig nöjd och bara njuuut!

Kram Anita

Huset bakom lindarna sa...

Jisses säger jag bara!
Tur att du inte behövde gräva ner alla själv!
Kram/Finas mammis

Meta sa...

Det var ett bra namn på syndromet. Vi är nog många som har det mer eller mindre. Gladiolus är vackra hade flera krukor ett år. Kanske ska ta en tur och kolla in dom. De vita gillar jag bäst.Smart att sälja de man inte behöver
Var jag skall ställa dom innan utplanteringen det har jag ingen aning om.
Ha en skön mitt i veckan dag
kram meta

lenaiwales sa...

HATT, har aldrig hört det, ha, ha!
Bra ide att sälja dem lokalt! Då kanske också du får njuta av dem, fast hos någon annan.

Lotta sa...

Fast det hade blivit otroligt vackert med en gladiolusäng ner mot vattnet.....Du kanske får börja hålla i HATTen :-) Kram Lotta

Rost och rädisor sa...

Hos dig går det undan i svängarna! Lyckliga gäster på vandrarhemmet som kommer att få så mycket fägring och jag ser fram emot bilder på alla blommande fynd så småningom.
Tack för dagens första storskratt!

Kram Anette

Gunnel sa...

Gladiolus är en speciell blomma för mig. Jag fyller år på sommaren och var då alltid hos min farmor. Hon kom varje år och gav mig en stor bukett med gladiolus. För mig är det en festblomma. Kram

Anita sa...

Glansmalvorna gror väldigt snabbt så du kan säkerligen vänta. Jag kommer att så mina omkring den 9, 10 april i år. Vill kunna ha dom i uterummet efter det att dom grott för inne är det total platsbrist :) Jag brukar normalt så dom i början av april och dom brukar ränna iväg rejält. Visserligen så toppar jag dom men det tar ju ett tag innan man kan plantera ut dom, det blir ju frostnätter rätt långt fram. Förra året har jag inte noterat när jag planterade ut dom men 2013 planterade jag dom den 31 maj.

Kram Anita

Jo sa...

HATT, där kan jag också kvala in med lätthet! :)
Det känns som om jag behöver ta en tur till Lidl och härmas lite! :)

Lotta sa...

Hej, jag har inte sått några zinnior än , väntar nog några veckor till. Vilken ansökan menar du att jag skulle skicka in???? Ha en skön vårhelg, nu ska jag ut och ägna pelargonerna lite omtanke. kram Lotta