28 februari 2015

Tomater i växthuset

I går var det rena värmeböljan ute. Det kändes som vår och luften var alldeles disig. Jag passade till och med på att ställa ut min lilla pluggbox med tomater i växthuset.

Egentligen hade jag tänkt vänta en månad med att så tomater, men i söndags kunde jag inte låta bli att kika lite på fröerna och sedan var det kört. Jag fyllde var fjärde hål i en pluggbox med såjord och petade ner fröer.

När jag bar ut boxen i går så hade endast ett frö grott. Nu har flera tittat upp och om vädret blir lika fint som i går så ska de små få testa på växthuslivet även i dag. Min förhoppning är att de ska växa lite långsammare och bli lite kraftigare om de får uppleva svalare temperaturer och ordentligt med solljus.

7 kommentarer:

Meta sa...

Jag köper mina tomater som plantor, Det går bra det med.Har ingen bra plats att driva upp dom på.
Ha en fin lördag
kram Meta

Rost och rädisor sa...

Har inte provat just tomater i pluggbox. Är de för att de ska kunna bre ut sig som du satt i vart fjärde?
Ha det så fint i helgen
Anette

Carina sa...

Mina tankar går i samma banor... Ska jag eller ska jag vänta? Måste vara en härlig känsla att kunna ta ut dem i växthuset om så bara för en stund :)

Ha en fin helg! Carina

lavendia sa...

Javisst är det roligt. Varför var fjärde?
Jag har också börjat så och några små strån har kommit upp. Man får hålla tummarna att de inte viker sig för då är det kört. / Britt

lavendia sa...

Aha! Alla blommor man har på bloggen kanske man inte har i trädgården, fast kaprifol har jag, men inte blir det mycket till blommor. Vi bor väldigt tätt med grannen och däremellan tryckte jag in kaprifol. Inte konstigt att det inte blommar. / Britt

Anita sa...

Jag sådde faktiskt Vilma den 31 januari och nu har jag små knubbiga mörkgröna fina plantor. Tänkte att Vilma skulle få ge mig tidiga tomater i uterummet. De andra sorterna har jag väntat med men är såååå sugen. Hittills har jag lyckats hålla mig men i nästa vecka kommer det att bli av ... trots att jag inte borde, jag har ju mina utomhus. Men förra året så gick sådden i min pluggbox så dåligt att jag fick göra om allt i slutet av mars. Så om samma sak skulle hända i år vill jag vara ute i god tid.

Kram Anita

lenaiwales sa...

Det måste betyda att vårenär på gång hos dej!
Ha den trevlig fortsatt helg!