18 januari 2015

Sticklingar och trädgårdslektyr

I dag har jag tagit nya sticklingar av fuschian nicis findling. Jag är inte jättenöjd med min uppstammade från förra året, så jag ska ”göra” några nya och se om jag kan få en riktigt fin planta. Ska nog läsa på lite också. Jag fattar grejen med själva uppstamningen, men jag är inte alls säker på hur jag ska göra för att kronan ska bli fin. Någon som har testat och kan ge mig något tips?

För övrigt är jag alldeles fascinerad. Jag upptäckte ”Readly” i går – en sajt/app där man bland annat kan läsa tidningar från hela världen. Jag kan meddela att jag nog inte kommer att göra särskilt mycket annat i dag än att kura under en filt framför brasan i vinterträdgården omedveten om precis allt utom Amateur Gardening, Garden Answers, Garden Illustrated, Garden News, Gardener’s World, Grow Your Own, The English Garden. Vilken lyx!

5 kommentarer:

Rosor och Akvileja sa...

Jag har gjort uppslammade fuschia . Tog ett högt rakt skott, och klippte av alla sidoskott. Sen var det bara att vattna och göda. Det gick bra , men sedan vid övervintring dog de... Tack för tipset om readly. Ska jag kolla in.
Ha det bäst. Åsa

Sylvia sa...

Jag hade ett prov abonomang på Readly förrut och trodde inte att jag skulle sakna det när det tog slut men det gjorde/gör jag. Det är o otroligt många intressanta magasin där. Inom alla områden. Det bästa är att det går faktiskt att spara ner på paddan de artiklar, bilder som man vill spara. Jag tror att jag får gå in på deras hemsida förlänga det. Ha en fortsatt skön dag i soffan framför brasan:)

Anonym sa...

Njut framför brasan och koppla av!

lavendia sa...

Sämre kan man ha det. Jag kan inget om uppstamning, men jag har ju låst att man ska göra så som första kommentaren. Jag har prövat att stamma upp vinbär. Det blev inte så bra, fast det stod att det var enkelt. / Britt

Rosor och Akvileja sa...

Du ska klippa in grenarna däruppe så det blir en rund form.Ett par gånger per säsong, men bara lite åt gången.
Man vill ju ha blommor också.
Kram Åsa