17 januari 2015

Middagsplaner och sådder


I går dukade jag bordet i vinterträdgården medan maken brynte grytbitar av kycklingfilé. Om en stund ska köttet läggas i slökokaren tillsammans med stora vita bönor, citron, honung och chili – bland annat. Och sköter sig sedan tills gästerna kommer i kväll. Efterrätten är redan klar och kakan till kaffet bakad. Ska bli så gott och trevligt!

Maken och motorsågen har dragit till skogs och jag ska ägna dagen åt sådder och kanske en och annan omplantering. I dag ska jordärsskockorna såsoch jag funderar även på att peta ner sparris, törnrosas kjortel och morötter (som ska skördas som små primörer). Dessutom behöver gurkorna skola om, eftersom de växer som bara den. I går fick jag dessutom en del tips om perennsådd, så jag ska nog testa även det. Och kanske paprika …

... kanske hinner jag inte hälften, men roligt blir det i vilket fall. Egentligen är det ju ingen brådska, men jag blir så ivrig att jag knappt kan sitta stilla.

Men först ska jag äta frukost. Glömde det i går, så i dag blir det extra trevlig frukost med nybakade scones.

Önskar vindstilla väder med solsken till alla!

4 kommentarer:

Meta sa...

Det är alltid trevligt med gäster. Har man dessutom förberett allt så får man ju umgås mer också.
Så på så får vi se vad det blir är lite nyfiken på vad du har hittat nu då.
Ha det gott
kram Meta

Anna Theorin sa...

Jag vill också börja så! :) Men mina fröer kommer nog inte förrän om någon vecka och om jag tar alla jag redan har hemma får jag inte plats haha. Jag hoppas att middagen var trevlig! Ser riktigt fint och vårigt ut :D

Kram Anna

lavendia sa...

Det låter jätteroligt. Jag försöker så gott jag kan att trycka ihop krukorna i fönstren så jag ska få plats med litet sådder. Två stora krukor och en lampa i fönstret är inte min melodi. Fast det är kanske vackrare.
Eftersom du sådde gurka så tidigt kan jag tänka att de växt ur sina små krukor. Ha en trevlig kväll! / Britt

Carina sa...

Härligt med gäster och kanske lite extra omsorg om maten :)

Beställde paprika och chili i veckan. Hittade lite perennfröer jag saknat som jag hoppas få ner. Hör av dig om du vill ha mer info. Jag har samlat några länkar på bloggen kring hur olika släkten kan sås. Jordärtsskockorna grönskar i en påse kravodlade som aldrig hamnade i maten. De ska jag sätta i krukor.

Ha en fin helg! Carina