11 januari 2015

Efter stormen

Öronpropparna hjälpte. Jag sov som klubbad säl i åtta och en halv timma och vaknade till näst intill stiltje. Dessutom är det vitt igen. I går var det grönt ute när jag vaknade, vitt mitt på dagen igen och näst intill grönt när jag lade mig.

Allting verkar ha klarat sig. Det är bara den yttre kattluckan i slussen som frusit fast. Och så är trädgården som är ett plockepinn av grenar från skogen. Tur att vi inte behöver klippa gräset än på några månader. Det bästa med ovädret är att det verkar ha lockat domherrarna ur skogen. Har inte sett så många på en och samma gång sedan förrförra vintern.

Det är inte bara stormen som har bedarrat, min förkylning verkar dessutom vara borta. Hoppas att både vindar och baciller håller sig borta ett bra tag nu. Oavsett så blir det en lugn söndag hos mig. Ska laga en kålpuddig, beställa fröer till minipaprikor och läsa färdigt boken jag började på i fredags kväll. Hoppas att allt är lugnt hos er andra också!

9 kommentarer:

lavendia sa...

Vad bra att även förkylningen blåste bort.
Här ven det ordentligt när vi lagt oss. Det var svårt att koppla av. Maken var uppe inatt och hittade soptunnan på rymmen. Den stod och hackade på bilen (gick bra). Hoppas det även gått bra vid sommarstugan där det är mycket skog.
Nu snöar det ymnigt. Vi väntar att åka någonstans idag om vi inte får höra något (från sommarstugegrannarna).

Meta sa...

Här har också vinden mojnat men det snöar för fullt. Haha det var ju en kul grej att förkylningen blåste bort, Bra i alla fall.
Ha det gott
Kram Meta

Andra året i Hjo sa...

Samma här - stormen över men snön tillbaka.
Såg ett helt gäng sidensvansar häromdan, 50 stycken ungefär.
Här är en förkylningen på väg in och en på väg ut. Och hunden kräktes i morse.
Ha en fin söndag!

Annika Christensen sa...

Här blev det ingen sömn och jag vågade inte ha proppar för jag låg och lyssnade på växthuset halva natten.
Skicka hit lite snö tack!
Fin domherrarna är.
Skönt att förkylningen blåste bort.
Annika

Anna Theorin sa...

Skönt att ni slapp några skador :). Här i gbg var det fruktansvärt :/ Vad vackert med snö, vill också ha lite :)

Anita sa...

Skönt att du känner dig bra från förkylningen idag och att det inte blev för mycket skada från stormen. Underbart med alla domherrar. Det var en enda på besök hos oss i lördags vilket är fantastiskt med tanke på att vi aldrig ser några domherrar.

Du skrev en fråga om kamelia hos mig. Jag har svarat men kopierar in svaret här också:

Har du bra temperatur (helst under 10 grader) och hyfsat med ljus kan du säkert ha dom kvar i övervintringsboden. Dom är ju lite känsliga för att flyttas också, då kan nog knopparna falla. Ni har väl dessutom ganska varmt i vinterträdgården? Vi stänger vårt uterum under vintern bara för att hålla en kontinuerlig låg temperatur där. Vi låter det aldrig gå över 10 plusgrader, medeltemperaturen är ca 6-7 grader. På vintern tillhör uterummet bara blommorna för att dom ska ha det så bra som möjligt, vi får nöja oss med att vara inomhus och längta :)

Ha en fin dag!
Kram Anita

Rost och rädisor sa...

Så mycket fåglar, ser både fink och talgoxar också förutom alla domherrar förstås. De har inte synts till här ännu.
Trodde ovädret var över, men nu har det minsann börjat igen. Det ryter, drar och sliter i huset. Katterna ligger inne värmen och sover och jag håller ställningarna med en stor mugg te framför brasan.

Ha det så gott
Anette

Maria sa...

Vad skönt att se att man inte är ensam som sover med öronproppar. Det är så skönt att plugga in öronpropparna djupt i öronen när man gå och lägger sig och verkligen höra hur omvärlden stängs ute. Sover själv jämt med öronproppar då jag har svårt att somna med störande ljud om kring mig och sover väldigt lätt. Vaknar av minsta lilla ljud om jag inte har propparna på mig. Har du något bra tips på öronproppar att sova med?

LINDA sa...

Hej Maria!

Jag använder öronproppar från apoteket - orangea som ser ut som små raketer. De är jättebra :D