7 december 2014

Vem snodde julkänslorna?

Julmusik. Hyacintlukt. Doften av pepparkakor, saffran och varmt stearin. Små granar i krukor, glittrande ljus både inne och utomhus. Åkern lyser lika grönt som en välskött golfbana. Kaminen knäpper, men ljuden drunknar i stormens vrål. Och när jag vaknade var sovrumsfönstret prickigt av regn. Det är visserligen bara den sjunde december, men nu vill jag ha snö i stora drivor innan jag på allvar börjar känna mig snuvad på julkänslorna.

6 kommentarer:

Meta sa...

Tänk bort snön, den kommer allt mer sällan till oss före jul sägs det så det är bara att vänja sig.Det blir bonus om den kommer till julaftonen
Ha en skön Advent
Kram Meta

Fröken Kråknäs på vift sa...

Ena dagen frostnupet och vackert och nästa dag ösregn och grått... Ger dock inte upp hoppet om snö, vackerhet och skidåkning.

Ha det gott!
Katarina

trädgårdsdrömmar sa...

Inte här i alla fall.Här regnar det igen.Några julkänslor har jag inte känt ännu.
Men ha en skön 2:a advent.

Rost och rädisor sa...

Här har vi nog bara snö var fjärde jul ungefär, men allt pysslande ger stämning. Du har det ju så fint och ombonad. Kan nästan ana tomten där ute som kommer runt granen och kikar in.
Ha det så gott
Anette

Anonym sa...

Här är jag inte säker på att jag vill ha snö som jag förklarar i min blogg! Men hoppas det kommer lite i Sverige när jag kommer dit.

LÁrt de Vivre sa...

Mer höst än vinter...vädert är konstigt

Kram Kajsa