28 december 2014

Rimfrost och iskyla

Jösses. 20,4 minusgrader. Tror att jag stannar inne i dag. Det gör nog ont att andas ute. Fast vi borde försöka skruva bort de automatiska öppnarna till växthuset innan de blir förstörda. Vill inte ens tänka på hur de stackars fåglarna har haft det i natt. Tur att kylan är vacker med isrosa himmel och rimfrost.

7 kommentarer:

Lotta sa...

Vi hade bara -16!!! Men det är ju så sagolikt vackert! Skynda er ut och skruva...hoppas det har klarat sig! ha en skön söndag. Kram Lotta

Sylvia sa...

Brr! Bäst att vara inne när det är så kallt.Jag antar att Riva kommer att hålla sig inomhus idag men jag är allt lite nyfiken på hennes utegård. Hur ser den ut och hur har ni gjort den? Funderar på att göra något sådant till mina innekatter.
Ha det så skönt nu inomhus idag framför brasan :)

Anita sa...

Oj, har ni haft så kallt! Här har det "bara" varit 14 minusgrader och vi har inte lika mycket snö som ni har. Jag skulle gärna vilja haft lite mer, växterna gillar inte barmarksfrost. Men, till nyår så blir det ju plusgrader igen. Tror inte växterna gillar temperatursvängningar heller. Och så finns ju risken att det blir så där grått och trist igen. Ditt inlägg "Sol, sol strålande sol" ser nästan ut som en reklambild för skidsemester i mars eller så :) Underbar!

Jag har nu äntligen satt mig vid datorn igen. Håller på med min traditionella årskrönika och har snart avverkat augusti. Tänk så fort ett år kan gå ;)

Ha nu en fortsatt fin helg! Jag hoppas att din ledighet fortsätter så att du kan koppla av ordentligt.

Kram Anita

Rost och rädisor sa...

Man ser verkligen hur kallt det är. Så vackert. Hade bestämt mig för ett loppisbesök idag så jag tog mig ut väl påpälsad. Tur det för det blev flera fina fynd.
Önskar gott slut på gamla året
Kram Anette

Högagärde sa...

Vilken vacker bild. Här är det inte riktigt lika kallt med det biter ordentligt i kinderna ändå.

God fortsättning
Elisabeth

Anonym sa...

MInus 20, det är mycket det. Här i Wales är det mycket med minus 2. Dagarna har varit milda, men frost på natten.
God fortsättning!

lavendia sa...

Det var verkligen KALLT! Vi har 12-13 minus. Men också solsken, men det blir ingen stund i solen på solbädd.
Jag ska ta till mig det där med att lära mig en ny fågel då och då. Önskar dig ett riktigt gott nytt år med växter och djur! / Britt