29 december 2014

Bröd, rimfrost och fröer

I morse var det fortfarande iskallt ute. Så kallt att jag inte ville gå ut. I stället provade jag att baka det schweiziska brödet zopf. Det har sålts i byns vedugnsbageri under hösten, men nu har bageriet slagit igen och då får man baka själv. Jag hittade receptet på nätet och kollade olika klipp för att se hur åttaflätan ska göras.Medan degen jäste steg temperaturen ute och solen tittade fram. Jag tog en promenad med kameran medan flätan gräddades och njöt av rimfrost och riktigt fuktig och härlig luft.
 

Nu tänker jag tillbringa resten av dagen inne i stugvärmen. Jag har provsmakat brödet och ska läsa frökatalog. Impecta har fraktfritt, så det gäller att passa på.

6 kommentarer:

Lenas trädgård sa...

Ja, nu vill man tänka fröer! Och jag var ute i god tid hos Rara Växter för att få tag i Blomstermorot. De hade den, så jag tog två påsar. Men så är man tvungen att handla för 100 kr, så jag tog två påsar luktärtor också. MEN fraktfritt var det inte minsann! Gick på MYCKET pengar för 4 påsar! Men nu hoppas jag på fin, vacker blomning av mina Blomstermorotsfrön! (Liknar Slöjsilja, fast i lilarosa nyanser, så fin...hoppas jag!)
Gott nytt år på dej! //Lena

lavendia sa...

Vilket fint bröd. Jag visste inte att det kallades så. Jag älskar att baka också.
Jag läste också Impectakatalogen på nätet och skrev upp eftersom. Det blev en otrolig summa, så jag får nog skära litet. Ändå blev det nästan inga grönsaker, som jag gillar mest att så.
Jag funderar som bäst på vilken fågel Funderar på Spillkråka. Eller gröngöling. En del kan jag redan. Gott nytt igen! / britt

Lotta sa...

Så gott det ser ut!!

Anonym sa...

Så fint bröd ser verkligen gott ut!

OH, vilken fin vinterbild!

Gott Nytt År

Anita sa...

Javisst var det väl vackert ute igår. Jag var också ute och fångade rimfrosten med kameran.

Jag är djupt imponerad av ditt bröd. Vilken vacker fläta. Hoppas det smakade lika gott som det du köpte på bageriet. Trist när bagerier (och andra ställen också för den delen) stänger.

Själv har jag inte kommit igång med fröplaneringen ännu. Det får bli efter helgerna.

Hoppas du får ett fint slut på 2014 och ett Gott Nytt 2015!

Kram Anita

Veronica sa...

Tack för året Linda. Det har varit kul att läsa din blogg och funderingar :)
Nu är året slut och vi kör väl på 2015? Eller hur ?

Hoppas vi syns på någon mässa eller nåt irl oxå!

Kram och Gott Nytt!

//Veronica