26 november 2014

Tjuvstartar advent

Jag har tjuvstartat advent en aning. Kan inte låta bli. 
Förra veckan var grannen och jag på pysselkväll i en blomsteraffär. Jag hade fasligt svårt att komma på vad jag skulle göra, men till slut blev det en multihyacint i lite mossa och med ett par käcka skidor på kanten.

Mossan jag plockade i helgen blev fin ihop med hyacint-
knopparna. Hoppas att lökarna ska växa väldigt långsamt och helst inte slå ut. Jag tycker att de är finast när de är små.

En liten fröplanta till gran fick också följa med hem. Den bor i växthuset, men behöver nog piffas till en aning. En liten ljusslinga, kanske …

Granen som står utanför groventrén grävde maken upp med rötterna. Jag hoppas att vi ska kunna plantera den någonstans i trädgården när den har tjänstgjort som adventsgran. Fast vid det laget är det säkerligen stenhårt i backen. Nu ser den väldigt välkomnande ut när vi kommer hem ifrån jobbet och hjälper mig att hitta nyckelhålet.

För en timma sedan vaknade jag och skulle egentligen sova en stund till. Men när jag fick se brasan som maken tände innan han åkte till jobbet och granen som strålar genom de tunna gardinerna så var jag tvungen att ta fram kameran. Det såg så mysigt ut att jag blev alldeles julig. Funderar på att göra en pepparkaksdeg och börja på ett pepparkakshus eller två.

***

Vill du också vara med i "Underbara onsdag"?

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är ”Drastiskt”.
 
 
 

11 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Så himla mysigt du gjort det!
Kram/Finas mammis

Gunnel sa...

Så härligt juligt det ser ut. Den här tiden är en riktig pysseltid. Idag ska jag ge mig in i skogen och leta efter lite mossa till mina planteringar. Kram

lavendia sa...

Underbara bilder. Du har förmågan att göra det mysigt omkring dig.
Skulle önska en del av den förmågan.

Anita sa...

Jag bara älskar den nedersta bildern. Så stämningsfull! Hos mig finns ännu ingen anknytning till advent, men imorgon kommer jag att köpa mossa till adventstakarna och eventuellt så kommer jag också att baka saffransbullar ... fast det kanske inte blir förrän på fredag.

Hoppas du får en fin dag!

Kram Anita

Törnrosa sa...

Tycker nog att du har en pynt-och piff-gen, du med. Som nu, med de fina adventskrukorna.
Jo, det är en stockros där i växthuset. Den är självsådd, fråga mig inte hur, och löper amok där inne varje sommar. Jag gräver bort några stånd varje vår, men till sommaren är det likväl fullt av dem igen. Tror inte stockrosor gillar att bo i kruka. De behöver svängrum här i livet. Men vill du ändå prova, ta en riktigt stor plastkruka och ställ i en vackrare ytterkruka. Kan ju inte gå mer än fel.
Ha det gott.
Kram fr Törnrosa

Anonym sa...

OH, vad mysigt! Fina arrangemang. Nu är jag tillbaka hemma i Wales och längtar efter att pyssla om hemmet.

Malin Svensson sa...

Så fint där med brasa och allt! Praktiskt att ha granen nära dörren så man får lite extra ljus om man kommer hem i mörker. Hoppas du har det bra.

annso sa...

Så himla fint och mysigt

Rost och rädisor sa...

Fina granar och hyacinter. Levande är bästa pyntet.
Kram
Anette

Lotta sa...

Mysigt med alla blommor och ris som doftar, ska köpa hyacinter idag! Trevlig helg, (än så länge ser det bra ut på åkrarna trots värmen, men man vet aldrig hur det övervintrar förrän det blir vår!) Kram Lotta

Anette i Torsåker sa...

Fint det blir med bara lite mossa, den gör mycket för att skyla lökarna.
Trevlig helg!
Anette