21 november 2014

Blommor i november

Jag har nog aldrig varit med om att ha en så blommig trädgård så sent på året – det är ju inte vanligt i november, men det är det som jag tycker är allra bäst med just detta års november. I onsdags grävde jag upp de sista dahliorna och krukade upp de sista pelargonerna för övervintring. Den på bilden tog vi in i övervintringsboden för ett par veckor sedan, men den var så fin att det fick flytta in i vinterträdgården. Nu verkar den tro att det är vår och blommar lika fint som i somras. Så härligt!

Extra härligt blev det efter lunch i dag när solen plötsligt tittade fram. Det känns som om jag har fått en gåva med en fin final i form av en rosa solnedgång.


http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2014/11/det-basta-med-november.html

Jag tycker så mycket om färgen på pelargonen. Hos Charlotta finns det bilder på fler riktigt rosa blommor.

9 kommentarer:

Hällan Visningsträdgård/Ulrika sa...

Läcker solnedgång och gräset är grönt!
Ha det gott! //Ulrika

Villrose sa...

Så vakkert :-)
Kanskje man er heldig og får se solen før november er over?

lavendia sa...

Ja i år har det inte varit som vanligt. Det har varit mycket bättre än vanligt. Att det är grått - ja men det är november som den ska vara. Och ändå blommar det. Under november har vi haft en soltimme. Men idag verkar det bli en till. Trevlig helg!

Charlotta sa...

Ja men visst är det en alldeles makalös november i år. Hur mörkt som helst och ändå så blommar fortfarande rosor, mattram, chokladblomma, hortensia och till och med en lavendel här hemma kommer fortfarande med strö-blommor. Jag älskar november (i år). :))

Ninnis sa...

Underbara bilder....=)

Trevlig helg !!!

Kram Ninni

Jannibele sa...

Ja, det har vært en utrolig november. For en magisk solnedgang. Som flammer på himmelen.

Anette sa...

Det ser ju mer ut som vår än höst/vinter hos dig. Fin pelargon i en härlig färg. /Anette

Maribel sa...

Din bild på solen är fantastiskt fin. Det varma vädret lurar en och annan växt, jordgubbarna har blommor, och jag plockade in några tomater från växthuset igår. Ha det gott.

Rost och rädisor sa...

Kan man kalla bonusblomning och grym solnedgång. Här slår vi tidernas rekord i mörker kryddat med storm och spöregn idag. I garaget adventpysslas det dock för fullt.
Allt gott
Anette