15 oktober 2014

England: Pashley Manor Gardens

Jag har ju inte visat alla ställen som Marie och jag besökte i England. Jag har faktiskt missat att visa bilder från platsen som blev min favorit: Pashley Manor Gardens. Oj, vilken trädgård. Dit skulle jag verkligen kunna åka tillbaka. Om inte annat så för rosornas skull. Hittade en alldeles fantastiskt vacker ros som jag blev störtförälskad i. Att jag blev så förtjust i just Pashley Manor Gardens beror nog på att det kändes så ombonat och vänligt. Extra plus för den supertrevliga trädgårdsmästaren som hade humor och faktiskt verkade gilla turister. Här kände vi oss välkomna.
 
Ljuvligt trots den smått läskiga färgkombinationen.

Rosen eyepaint.

Så engelskt.

Tänk att få rum med en sådan här läktare i växthuset!

Det här fina stödet måste härmas till våren.

Försiktig stendam.

Blir sugen på fingerborgsblommor.

Många nyanser av rött.

Underbar lilja. Skulle passa i rabatten till hösten.


Att fika är en viktig del av trädgårdstitteriet.
*** 

Vill du också vara med i "Underbara onsdag"?

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är ”Än blommar det”.

http://krukmakerskan.blogspot.se/search/label/UNDERBARA%20ONSDAG

5 kommentarer:

lavendia sa...

Det måste vara roligt att åka på trädgårdsresor med en likasinnad. Ser jättetrevligt ut och som sagt, väldigt engelskt. Men stendamen ser ut att komma någonannanstans ifrån. Eller kanske inte.

Gunnel sa...

De där gamla engelska husen med sina fantastiska trädgårdar måste var något speciellt att besöka. Vilket jobb att hålla ordning på allt. Tur man får lov att komma och kika in där ibland. Kram

lavendia sa...

Röd passionsblomma skulle jag också vilja ha. Jag tror att just den heter passiflora racemosa. Hade det funnits någon att fråga hade jag bett om ett skott, men jag såg ingen. Men hade jag tagit ett skott, hade väl någon kommit som ett skott.
Bakker har flera annorlunda sorter (jag har inte provat), men inte precis samma, men röd har de.

Malin Svensson sa...

Hoppas du kryar på dig fort! Egentligen borde inte jag heller vara ute och plocka buketter då influensa härjar här nu för andra veckan, men voffsingar måste ju gå ut ändå och som tur var växte inte blommorna så långt bort. Ska försöka få ihop ett englands-inlägg jag också men grejen är att mina foton därifrån är analoga och scannern är inte samarbetsvillig numera. Nåja, det ordnar nog till sig. Hoppas du har en fin onsdag!

Högagärde sa...

Vilken trädgård och vilka fantastiska rabatter.

Elisabeth