6 oktober 2014

Det spirar

Citrongräset har börjat tittat upp i sin kruka. Och i en kruka intill spirar dillen. Nu är det bara att vänta på att resten av kryddörterna ska vilja gro. Härligt med vårkänslor mitt under hösten.

7 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Små skott som ger hopp. Visst är det härligt med lite grönt fräscht även på vintern och hösten. Påminner mig om att det kan vara dags både att sätta lite solrosskott och rucola i kruka.
Ha det så gott i veckan
Anette

lavendia sa...

Åh, sår du kryddväxter nu? Citrongräset, har du lyckats med det? Jag har de senaste gångerna köpt citrongräs i tråg, satt i vatten och när det blivit rötter (det blir det snabbt), planterat i jord.
Skånska är ingen vacker dialekt, jag håller med, men det är så jag pratar ändå. Dina rödvita blommor var naturligtvis precis det. Jag såg dem i för rosa ögon.

Meta sa...

det är inte såå många månader kvar hihi bara att njuta av känslan.
Ha en fin vecaka
kram Meta

lavendia sa...

Nu letar jag inte efter citrongräs i affärerna. De brukar säljas i plasttråg. Nu använder jag bara citronverbena eller riktig citron. Citronverbena använder jag i såser, muffins och strör över när jag tycker det passar.
Stevia smakar som sacketter. För sött alltså. Jag har använt det i t ex sylt och muffin och paj, men det har blivit för sött. Kanske en bismak.
Nej, jag är från Malmö och har bott många år i Västergötland, men nu i Jönköping pga min mans arbete. Det skånska ideomet sitter som berget.

Anonym sa...

Det kanske kan behövas lite vår i Sverige nu. Jag är i Spanien och här är det sommar både i luften, vattnet och i trädgården.

a kitchen in the country sa...

Vilken lycka! Och visst är det något hoppfullt med spirande skott. Hoppfullt och en längtan till det som komma skall. :)

Kram på dig

Charlotta sa...

Smart att passa på och försöka få lite primörer igen innan vintern slår till för hårt.
Dahlian hos mig är en "Joyful investment". En riktig skönhet som tyvärr inte blommade med en massiv och tät blomning, men å andra sidan har jag haft 3-5 utslagna blommor sedan början av juli och vi är inne i oktober nu och det slår fortfarande ut nya knoppar. Jag är ju inte direkt missnöjd! ;)