23 oktober 2014

Statistik, kaniner och gårdsbutiker

Oj, 100 000 besök på bloggen. Trevligt!

Jag sitter här och funderar på kaninerna som grannen på andra sidan skogen har slaktat i dag. Jag vet att jag ska få en (och en tupp) – fick ett sms förut där hon undrade om jag ville ha kaninen hel eller styckad. Jag svarade styckad. Jag har inte velat äta hennes kaniner tidigare, men i år har jag inte gosat så mycket med dem så nu känns det rätt okej. Dessutom vet jag ju att kaninerna har haft det hur bra som helst – till skillnad från många kycklingar och grisar. Det känns lite i magen, men jag har ställt in mig på att det ska vara gott.

I brist på ätbart att skörda i trädgården stannade jag till vid ett par gårdsbutiker på vägen hem från jobbet. Det blev en stor butternutpumpa som ska bli soppa tillsammans med halloweenpumporna som jag också köpte – det är ju så synd att slänga innanmätet. Kanske blir det morotskaka med pumpa i stället för morötter också. Och så rostade pumpakärnor, förstås. Det blev också ett huvud romanesco och flera olika sorters tomater samt tryffelolja och olja smaksatt med ramslök. Jag spår många goda måltider framöver.

8 kommentarer:

Meta sa...

Nja kanin kan jag nog inte äta hur det än är. Möjligen om jag inte vet det innan. Massor av mums du har hittat på väg hem
Ha en fin kväll
Kram Meta

Zäta sa...

När trädgårdslivet börjar ta slut tar kökslivet vid!

Kanin har jag ätit några gånger när jag hälsat på min syster i Italien. Hennes svärmor lagar jättegod kanin. Jag tycker att köttet påminner mycket om kyckling, fast en aning sötare.
Jag vet inte om jag skulle våga mig på att laga till det själv, eftersom köttet verkar ömtåligt och är ganska dyrt.
Att få en kanin av grannen måste vara perfekt!

lavendia sa...

Jag har ätit kanin. De är inte alls lika sig när de kommer på tallriken. Jag tycker att det var bra att du valde styckad, med tanke på hur de ser ut. Hoppas det blir en bra soppa, en bra kaka och en bra kanin.

Zäta sa...

Åh, nu ser jag ditt svar hos mig också.

Du övervintrar alltså inte något i växthuset. Då gör det ju inget om det blir lite för fuktigt.

Maken blev snabbt bättre, tackar som önskar ;-)

Anonym sa...

Kanin är gott. Åt det mycket under min tid i Frankrike. Gott att göra gryta av.

Rost och rädisor sa...

Grattis till alla besök! Ser att du hållit på lite längre än jag och fortfarande gör intressanta och trevliga inlägg.

Det är väl egentligen bara vår generation som inte ätit kanin. Mannen här födde upp ätkaniner i sin barndom liksom hans föräldrar och farföräldrar, men det är klart gulla med dom vill man ju inte då.

Ha det så gott i helgen
Anette

Veronica sa...

Grattis till 100 000 :)

Jag har nog ätit kanin någon gång men kommer inte ihåg hur det smakar. Men jag skulle nog inte tveka om någon gav mig en kanin till middag styckad och klar !

Ha en härlig söndag!

Kram

Rost och rädisor sa...

Hej igen!

Kan tipsa om inlagd paprikasallad, paprika, lök, kryddor. Håller sig bra, jättegod till kötträtter, stekt och grillat.

/Anette