11 augusti 2014

Juligt pyssel

Jag kunde inte hålla mig i går, så jag öppnade pysselpaketet och tog fram symaskinen och slog mig ner i vinterträdgården – perfekt ställa att pyssla på en dag med lagom blandning mellan sol och moln.

Jag vet inte hur många år sedan det är jag hade symaskinen framme. Jag syr alltid för hand om jag måste. Så det blev till att läsa bruksanvisningen väldigt noga för att ens klara av att trä den. Och sedan fick jag läsa anvisningen till julstrumpan minst lika noga för att förstå hur den skulle sättas ihop.

Det tog sex timmar, men jag klarade av att lista ut varför maskinskrället vägrade sy raksöm, och jag lyckades sy med både stoppning och foder och vågig kant. Är så stolt och har fått en sådan förskräcklig mersmak att jag nog måste gå ut på stan och leta lite tyg till något nytt att sy.

6 kommentarer:

Gunnel sa...

Så fin den blev! Det kliar verkligen i fingrarna att få sätta igång och pyssla lite mer nu. Kram

Huset bakom lindarna sa...

Instämmer att symaskinen kan göra en heltokig när den inte fungerar som den ska!
Ja nu längtar man nästan lite efter inomhuspyssel!
Kram/Finas mammis

Rost och rädisor sa...

Det blev ju jättebra!
Anette

Anonym sa...

Fint! Bra att vara i tid! Har snart köpt alla mina julklappar!! Ja,det är sant!!!

Meta sa...

Det är best att börja i tid det som krokigt skall bli sägs det ju. Fin blev den göm nu inte undan den så du inte hittar den till Jul.
Ha en fin mitt i veckan dag
Kram Meta

lavendia sa...

Väldigt fin. Jag hade nog faktiskt gett upp om det tog sex timmar för att få maskinen att fungera. Det hedrar dig att du fortsatte.