13 augusti 2014

Huller om buller

Sedan i går kväll är det en enda villervalla här hemma. I alla fall utomhus. Markiser och ampelhängare är nermonterade och alla växter och möbler bortburna – så långt ifrån huset som möjligt. Ingenting är sig likt.

Just nu äter jag frukost i lugn och ro, men om ett par timmar lär det vara oväsen här när målaren kommer och ska tvätta fasaden. Sedan ska den målas. Katten är sur eftersom hon inte får vara i sin utegård, men där ska det ju också tvättas och målas.

Jag hade hoppats på solsken och bryggväder, men det känns lite för kallt. Nu sneglar jag på grannens altan och funderar på om det kan vara skönt att sitta där och läsa när högtryckstvätten brummar här hemma.

6 kommentarer:

Gunnel sa...

Vid det här laget sitter du kanske på grannens altan och myser. Härligt att få nymålat. Kram

lavendia sa...

Att sitta på grannens altan får du säkert. De kan få sitta hos er en annan gång.

LÁrt de Vivre sa...

Nu var det längesedan jag tittade in till dig och här har det hänt saker. Skönt med lite uppfräschning..även om katten är lite tjurig.

Ha en fin kväll
Kram Kajsa

Meta sa...

Ja det kanske är regnkläder på annars, föredrar nog grannens altan Så fint det blir hos er då.
Ha ett fint slut på veckan
Kram Meta

Charlotta sa...

Men så gott när det väl är gjort. Det kan vara väl värd investering att hyra in en målare att göra jobbet, då går det ju fort.

Kram

Zäta sa...

Hej igen!

Nu har jag googlat lite om uttrycket "som en gnu" och hittat en uppgift om att det myntades år 1990 (vilket ju kan stämma med min uppfattning om när vi började använda det) av två syskon som köpte en Gnu snowboard tillsammans. Gnu Kinetic hette modellen, stor som ett hangarfartyg och passade bäst i puder-snö. I samband med deras nyvunna entusiasm gjorde de allt ”som en gnu”. Uttrycket spred sig i vänskapskretsen och har tydligen fått större spridning än förväntat.