23 augusti 2014

En underbar dag i trädgården

Varför i hela friden gnölar jag innan det är dags för en heldag i trädgården? När jag väl kommer ut så tycker jag ju att det är roligt och skönt – dessutom är det underbar att ha något att göra utomhus trots att det har duggat och regnat till och från hela dagen.

I dag har alla pelargoner och övriga krukor och amplar blivit av med allt som var gult eller visset. Stockrosorna som jag sådde för några veckor sedan är omskolade. Allting har ställts i ordning så som det stod innan huset målades. Bord och bänkar är avspolade. Växthuset är dammsuget. Maken har tömt amplar och krukor där växterna har gjort sitt och diskat av dem inför vintervilan.

När allt stök var över tittade solen fram och jag kunde sitta i solstolen en bra stund – visserligen insvept i en filt, men ändå.

Nu lyssnar jag på regnet som smattrar mot taket och känner att kinderna är rosiga efter dagen. Jag har duschat och bäddat rent med sängkläderna som tvättades på förmiddagen. Maken lagar mat och om en stund bli det potatisgratäng, ugnsbakad vitlök och fläskfilé.

Trevlig lördagskväll!

3 kommentarer:

Mia Maskros sa...

Oj vad ni har stått i! Men visst är det uppfriskande att vara ute och greja trots lite duggregn?

Hoppas att du får en fortsatt mysig dag!

Kram!

Jo sa...

Låter härligt i min öron! Vår husträdgård har blivit gruvligt försummad i sommar eftersom vi har varit i rucklet nästa hel tiden. Snart är det dock slut på min föräldraledighet och vi flyttar hem igen. Då får det förhoppningsvis bli ett par långa Trädgårdsgatan för oss också! :)

Meta sa...

Det låter som en mycket bra dag som du kan vara nöjd med och att få lagad mat också det är ju perfekt avslut på en lördag
ha en fin vecka nu med
Kram Meta