3 juli 2014

Vilda blommor inne

Jag vaknade vid fyra i natt och trodde att det åskade utav bara den, men snart insåg jag att det var stormen som försökte slita sönder markiserna. Det blev ett varv utomhus för att plocka bort krukor från borden. En chilikruka utanför växthuset hade slagit omkull, men den fick ligga eftersom den antagligen bara skulle ha åkt omkull på nytt. Jag var väldigt kall när jag kom in så det var riktigt skönt att få krypa ner under täcket och sova några timmar till.
Nu har det mojnat en aning, men det blåser fortfarande hårt och regnet smattrar mot taket. Det är med andra ord inte att tänka på en upprepning av gårdagens härliga lunch på bryggan. I stället äter jag scones inomhus och njuter av buketterna jag plockade i skogskanten och längst ut i en rapsåker tidigare i veckan.

8 kommentarer:

lavendia sa...

Vilket liv hos dig. Det exploderar och stormen ryter runt knutarna.
Blåklint är en vacker blomma som man inte ser lika ofta i naturen (man kan ju så den), men det är inte mycket som slår en havreåker med massor av blåklint.

lavendia sa...

Jag vet inte vad tomaten heter. Köpte den av en thailändska på Älvsjömässan.
Den jag tog var ganska mogen, men de ska nog sitta ännu längre.

Lotta sa...

Wow, vad du har jobbat med bilderna idag! SNYGGT! Kan du inte mejla "förkrossad" bilden.
Kram Lotta

Rost och rädisor sa...

Riktigt härliga sommarsemester!
Anette

Rost och rädisor sa...

Sommarbuketter ska det förstås vara. Attans stavninshjälp.

lavendia sa...

Första squashen - idag.
Sätter du på korken på flaskorna? Tänker jag fel, men hur blir det om de jäser mer? Ett jäsrör är säkert lösningen. Men det har jag inte heller bland gömmorna.

Anita sa...

Nej men så konstigt! Blåste det så mycket hos er igår natt. Det gjorde det inte här. Det är ju ändå inte så långt mellan oss. Nu blev jag dessutom sugen på scones. Har inte ätit hembakade på många år. Fast på mina resor i England slinker det ju ner en och annan :) Idag skiner solen hos oss och det verkar bli en skön sommardag. Ska snart gå ut i trädgården och ägna dagen till att rensa och ansa.

Hoppas du får en fin dag, kanske med en sommarlunch på bryggan?

Kram Anita

Anita sa...

Glömde säga att bilderna och blommorna är fantastiska ...

Kram igen