3 juni 2014

Kvällspromenad på kolonin

Finns det något roligare än att åka på kurs? Jag älskar verkligen att vara här på Fojo. Och det här är min första fotokurs någonsin. Det är svårt, men väldigt lärorikt.

Just nu känns det som om jag skulle behöva en lång checklista varje gång jag tar en bild för att komma ihåg alla element när det gäller komposition, ljus, känsloläge, linjer, färger med mera, med mera. Jag blir alldeles matt i huvudet.

Nu har jag precis kommit hem från en kvällspromenad i koloniområdet Jordgubben strax intill Linnéuniversitetet när vi håller till. Härligt att få ta en trädgårdsbild – känner mig betydligt tryggare i det än att plåta människor.

8 kommentarer:

Meta sa...

Visst var det ett fint område, Har gått där en gång på besök hos bekanta där. det är kul att vandra på andras områden ibland. Lycka till med fotandet.
Ha en fin dag
kram Meta

Högagärde sa...

Ja det är härligt att fota trädgård. Människor har en tendens att bli besvikna om det inte blir bra. trädgården är mer tålmodig. Kul med en fotokurs och jag skrev ett litet svar på din kommentar/fråga
hos mig.
Lycka till. Elisabeth

Zäta sa...

Så vitt jag vet har vi två koloniområden i min stad. För ett tag sedan cyklade jag igenom i utkanten av det ena. Det skulle jag inte gjort! Nu vill jag bara tillbaka och insupa allt det vackra jag såg och försöka ta in alla fina idéer som frodades bland grönsaker, buskar och välskötta land.

lavendia sa...

Du har gjort det! Som jag tänkt göra. Gå en fotokurs. Jag har köpt böcker, men det är nog inte detsamma. Då kan man förvänta sig ännu finare bilder.

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Det tråkiga rådet är; öva, öva, öva. Trösten är; det betalar sig. Mitt minne är dåligt efter en skada. Jag gör som så att jag tar en grej åt gången och fokuserar övandet på det. Det har fastnat mycket om jag tittar tillbaka och nu kan jag förundras över - jamen titta där.

Kram, Carina

Marie maräng sa...

Vad kul och intressant att gå en fotokurs! Det skulle jag verkligen behöva ;)

Ha de så gott!
Kram Marie

Anonym sa...

Skulle nog också behöva en fotofkurs, för att öppna min ögon och se världen annorlunda. Fota är ju bara så kul. Igår regnade det hela dagen här i Wales och idag är solen ute. Vad mer kan man säja om brittiskt väder, ha,ha!

Anita sa...

Så spännande och inspirerande det låter. Och vilken härlig miljö ni verkar vara i. Vacker trädgårdsbild. Där ser man verkligen magin med vita blommor, dom lyser verkligen i skymningen.

Kram Anita