14 juni 2014

Inte längre vår terrass

Det blir att låta bli terrassen mellan bodarna i några veckor. Upptäckte för ett par dagar sedan att en grå fågel som jag inte riktigt kände igen var väldigt intresserad av fladdermusholken. I torsdags fick jag se att det var lite skräpigt och nu har jag insett att det är en grått flugsnapparpar som har bestämt sig för att det inte alls är en fladdermusholk utan en perfekt hylla för dem att lägga ägg på. Jag har försökt fånga dem på bild, men de är väldigt kameraskygga.

Själv ska jag gå ut i trädgården och gräva ner plantorna jag köpte på mitt första möte med Sällskapet trädgårdsamatörerna i söndags. Har äntligen en citronverbena och jag kan inte låta bli att gnida fingrarna mot bladen – den doftar så gott!

I övrigt vilar jag. De senaste dagarna har varit överjäkliga (självförvållat) och jag har haft så mycket att göra på jobbet att kroppen har börjat värka på ett märkligt vis. Efter att jag blev klar med allt i går kväll och tagit ett långt bad i sjön som fick mig att frysa i ett par timmar efteråt så känner jag mig inte längre som om jag är på väg till en madrasserad cell och värken är borta. Ska ta det lugnt och försöka njuta av att bara vara.

5 kommentarer:

lavendia sa...

Grå flugsnappare gillar att bygga högt med god utsikt. När de hittade "riddarborgen", fann de sitt drömhus.
Borgen är häftig, men är det en fladdermusholk? Köpt eller hembygge? Har det bott någon batman i den?

Meta sa...

Mysigt med ett litet bo med fåglar i sen att det är ämnat för någon annan spelar väl igen roll. Vi hade en fågelholk för flaska och glas den gillade de också att bygga bo i.
Önskar dig en fin och njutbar söndag
kram Meta

Meta sa...

Hoppas du mår bättre nu och får fylla på energin i dag. det låter ju hur mysigt som helst med taket på katt kojan.Du får kanske springa runt hos vänner och plantskolor och tigga. Det brukar inte vara så svårt de är ju lätta att dela Du får komma hit om du vill.
Kram Meta

Unknown sa...

Vilken otroligt läcker holk! Kul med lite liv i den även om det blev andra hyresgäster än vad det var tänkt :-)

Hoppas att du fick en välförtjänt vila idag. Känner igen mig i det du skriver med stress och värk. Är i samma sits själv, men om några dagar blir det bättre. Jag ser målsnöret :-)

Kram!

Mi sa...

Flugsnappare är så söta. Hoppas du inte har någon katt som gör slut på dem!