5 maj 2014

Det tar sig

I går hade jag tänkt flytta mina irisar som för tillfället befinner sig i fel rabatt. Men dit kom jag aldrig.

I stället började jag med att så solrosor i nya landet. Eftersom jag inte ville trampa i den fluffiga jorden så pallade jag upp en regel över landet med hjälp av lecablock. Det tog sin lilla tid att balansera på regeln samtidigt som jag grävde lagom stora gropar, fyllde dem med svagare jord än champinjonkompost och petade ner frö. Tack och lov så kom det oväntat fikabesök mitt i sådden, så jag fick en välbehövlig paus.

Efter solrossådden planterade jag ut purjolök, rödlök och silverlök. Den senare ska jag ha till utsäde nästa år. Jag planterade även ut brysselkål och täckte landet med väv för kylans skull. Sedan kunde jag inte låta bli att fylla en halvpall med mina frösådda dahlior. De ska få ha en plexiglasskiva och ett lager frostmatta över sig om nätterna. Hoppas nu bara att de överlevde den här första natten ... det var tre minus ute när jag kikade på termometern vid halv sex.

Efter lunchen grävde jag upp de plantor som jag vill spara ur örtlandet eftersom vi måste göra om det. Dessutom blev det omskolning av astrar, zinnior, nejlikor, kryddtagetes, squash, gurkor, tomater och gurkört samt tillsnyggning i växthuset. Dessutom ansade jag de stora tomatplantorna i vinterträdgården. Nu får de bo med de andra tomaterna i växthuset där det inte blir fullt så varmt på dagarna. Det börjar faktiskt kännas som om det blir en trädgård i år också!

5 kommentarer:

lavendia sa...

Puh! Hann du allt det?
Du skriver att du bor granne med havreåker. Får du utnyttja den marken också?
Skämt åsido, så fixar du nog till det.

Le petit jardin sa...

Vad du har jobbat på, härligt. Tänk vad gott du kommer få och en härlig syn

Kram kajsa

Mia Maskros sa...

Oj vad du har grejat!!! Vilken guldgruva du kommer att ha i sommar när du ska laga mat :-)

Kul med en solrosrabatt. Jag älskar solrosor och kommer att så lite olika sorter i år. Det kanske är läge att stoppa ner fröna i jorden nu kom jag just på :-)

Kram!

Meta sa...

vad får du all energi ifrån??? här är så kallt tycker jag så det blir inget gjort nu.
Ha en fin vecka
Kram Meta

Rosor och Akvileja sa...

Härligt att komma igång. Här släpas det ut och in med tomater och annat.
Ha det gott. Åsa