22 april 2014

Morötterna är sådda

Två pallkragar med rainbow, nantes 2, sugarsnax och white satin.
Morötterna är sådda! Vilken seger!! Jag avskyr nämligen att så morötter. Anledningen är att jag inte vill gallra morötterna, eftersom de växer finast om de får vara ostörda. Men att knäa framför landet med tumstocken i högsta hugg är inget roligt. Tidigare i veckan hade jag tänkt att göra såband med morotsfrö, men det bidde inget med de i det fina vädret.

I går var dock maken snäll och sågade till en bit list som precis fick plast i pallkragen. Sedan borrade han ett hål var femte centimeter. Efter det var det bara för mig att sticka ner pricklingspinnen och göra lagom djupa hål innan jag petade ner ett frö i varje. Sedan lade jag gräsklipp mellan raderna för näringens skull och för att slippa rensa ogräs.

Voilà! Bara att vänta på regn och krusiga små groddplantor.

5 kommentarer:

Meta sa...

Vilken fiffig idé, den köper jag nog, om jag får mannen att göra den förstås, det är så mycket som skall göras nu.Det är så trist att gallra, min rygg kommer att sätta stopp för den böjningen i år.
Önskar dig en fin och skön början på veckan
Kram Meta

Mimmi sa...

Smart med hållisten. Jag är så nöjd med mitt rensande och iordningställande av köksträdgården. Jämfört med tidigare så kommer odlingarna bli enorma i mina mått mätt. Några påsar kogödslel skall jag komplettera med idag och sedan är de redo för att så. För att det inte skall bli för långtråkigt så planerar jag att göra lite var kväll. :-)

Mia Maskros sa...

Håller med dig om känslan att så morötter, men din lösning var ju kanonbra. Hoppas att det blir en rik skörd, för även om det är väldigt tråkigt att så och gallra morötter så är de hemskt go att äta :-)

Huset bakom lindarna sa...

Så smart med listen och gräsklippet! Jag har inte sått morötter sen vi hade vår sista hundvalp. Hon grävde upp alla mina morötter för hon är tokig i dem!
Kram/Finas mammis

Le petit jardin sa...

Än är mest min alådor fulla med maskros..bara en låda med sparris klar och en låda förberedd till lök.
Smart med det tjocka gräsklippet för att slippa ogräs.

har du testat såsprutorna??

kram kajsa