27 april 2014

Kompost till komposten

I går hämtade vi 2,5 kubikmeter champinjonkompost efter att maken hade byggt färdigt ny kompoststationen i trädgården. Det blir så skönt att ha den bara några meter ifrån växthuset – förut var den i alla fall 75 meter bort och det blev många och långa turer med gnisslande tänder.
 
Än så länge är lådorna där inne tomma, men två ska nu fyllas med den finfina jorden – bara att hämta när det behövs. Det ska också bli väldigt smidigt att kunna stå där inne och tömma krukor när det är dags att plantera om – utan att behöva tänka på att vara försiktig och inte skärpa ner.

Dessutom blir det här fula hörnet äntligen snyggt, vilket kändes viktigt när vi hade byggt vinterträdgården och vi insåg att vi hade utsikt över trädgårdens fulaste plats. Det här blir helt enkelt ”görbra”!

3 kommentarer:

Bondjantan sa...

Åååå så tjusigt! Både för dess vekan men också för dess yttre skönhet. Jag har långt kvar i att få till det snyggt, har fullt upp med komposteringen.... ;-)

Har precis skrivit om mitt jordmakeri och hur jag håller på. Men som sagt, estetiken är på en helt annan nivå...

http://bondjantan.blogspot.se/2014/04/att-gora-jord-att-fornya-jord.html

Ha det gott!

Anonym sa...

Vad fint det blir! Roligt när mödan ger resultat!

lavendia sa...

Jag har en väldigt snäll och händig man. Men att göra så mycket lådor, där hade nog gränsen gått. Men det blir ju väldigt bra. Men min man hjälper mig att bära hem jord och gödsel från affären istället.
Fast vi har två komposter också - förstås.