5 mars 2014

Sura citroner?

Mitt citronträd blommar inte längre. I alla fall inte så mycket. En och annan blomma slår ut då och då, men den stora blomningen som lade sig som en bedövande doft i hela vinterträdgården är över.

Jag är glad att jag var så flitig med penseln under blomningen, för nu har jag 13 små citroner på gång och de sväller snabbare än jag hade förväntat mig. Jag har funderat på om jag borde gallra, men har bestämt mig för att låta växten sköta det själv – misstänker att ett och annat kart kanske faller av, men hittills ser de väldigt fina ut.

Vill du också vara med i "Underbara onsdag"? 

Reglerna är enkla:
1) Gör ett inlägg på temat.
2) Lägg upp din länk här nedan.
3) Lägg upp bilden med grodan i ditt eget inlägg och länka tillbaka hit till ”Underbara onsdag”.

Nästa veckas tema är ”En främling”.


 

6 kommentarer:

lavendia sa...

Jag hoppas de flesta citroner sitter kvar och mognar. Jag skulle inte heller våga gallra.

Anita sa...

Tror inte du behöver gallra. Jag har ett citrusträd av något slag och på det är det just nu mängder av frukter och både dom och trädet verkar må utmärkt. Men jag kan inte ha med det trädet som tema den här veckan för dom frukterna är söta tro´t eller ej.

Jag har funderat och funderat men inte kommit på något på temat surt. Det enda jag kom på var rönnbären på granntomten och dom skrev jag om i höstas när trastarna var på besök. Det var sista gången trastarna var där och åt för de nyinflyttade grannarna har nu sågat ner trädet. Jag kommer att sakna trädet men det var murket inuti så det sjöng på sista versen.

Ha en fortsatt skön onsdag.

Kram Anita

Scaniatjejen sa...

Läckert att ha ett citronträd och så roligt att det kommer mycket frukt på det!

Lotta sa...

Spännande med egna citroner..lycka till. Kram Lotta

Malin Svensson sa...

Ljuvligt med eget citronträd. Blommorna är underbara. Hade ett själv för ett par år sedan, tyvärr dukade det under av sköldlöss. Hoppas du får ha dina citroner ifred.

Grön skön passion sa...

Härligt! Tänk när du kan sträcka ut handen och bara plocka dig en citron till din kvällsdrink. Se solen gå ner och njuta i din fina, underbara vinterträdgård :-) Härligt!

Vårkram / Therése